Φέρτε την Τύχη στο σπίτι σας

Φέρτε την Τύχη στο σπίτι σας

Η Τύχη ακολουθεί πάντα το ρεύμα της θετικής ενέργειας και κάθε τι που παρεμβάλλεται, εμποδίζοντας τη ροή της, καθυστερεί, μπλοκάρει ή αναγκάζει την Τύχη να… λοξοδρομήσει.

Για να έρθει η Τύχη στη ζωή σας πρέπει να βρει όλους τους δρόμους που οδηγούν σε σας ανοιχτούς. Οι δρόμοι αυτοί δεν είναι τίποτα άλλο από εκείνους που ανοίγουμε εμείς οι ίδιοι με τις σκέψεις, τις πράξεις, τα συναισθήματα μας αλλά και με την υλική μας υπόσταση.

Το ίδιο ισχύει και για το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Κάθε τι που υπάρχει γύρω μας έχει μια δική του ενέργεια που χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε επηρεάζει τη ζωή μας:

– Το φως

– Το νερό

– Η φωτιά

– Τα χρώματα

– Τα σχήματα

– Τα υλικά -το ξύλο, το μέταλλο, η πέτρα κ.λ.π.

– Τα αρώματα

Όλα όσα μας περιβάλλουν, η φύση και τα στοιχεία της, οι πόλεις, η γειτονιά μας, τα κτίρια, κάθε αντικείμενο μικρό ή μεγάλο, πάλλεται κι εκπέμπει τη δική του ενέργεια.

Κάθε τι ξεχωριστά και όλα μαζί δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε παίζει και μάλιστα καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας.

Το είδος και η ποιότητα αυτής της ενέργειας προσελκύει ή απωθεί δυνάμεις, πρόσωπα , πράγματα , γεγονότα προκαλεί συναισθήματα καταστάσεις, δημιουργεί ή αντίθετα καταργεί τις ευνοϊκές συνθήκες που χρειάζεται να υπάρχουν στη ζωή του καθενός ώστε να συμβούν όλα όσα επιθυμεί και ονειρεύεται.

Όσο περισσότερα είναι τα θετικά στοιχεία που μας περιβάλλουν, τόσο πιο ευνοϊκές είναι οι συνθήκες, όσο πιο ισχυρή ασπίδα προστασίας δημιουργεί γύρω μας το περιβάλλον στο οποίο ζούμε , τόσο λιγότερο κινδυνεύουμε από την επίδραση της αρνητικής ενέργειας.

Για να φέρετε την Τύχη στη ζωή σας είναι απαραίτητο:

  • Να εμπλουτίσετε τον χώρο σας με υλικά, χρώματα, αντικείμενα και αρώματα που φέρνουν Τύχη- έλκουν τη θετική ενέργεια προς το μέρος σας.
  • Να ενισχύσετε τον χώρο σας με αντικείμενα που εμποδίζουν την αρνητική ενέργεια να εισβάλλει στη ζωή σας.
  • Να αποσυμφορήσετε τον χώρο σας από έπιπλα και περιττά αντικείμενα- όσο πιο “μπουκωμένος” είναι ένας χώρος τόσο πιο δύσκολα κυκλοφορεί μέσα σ’ αυτόν η θετική ενέργεια. Απαλλαγείτε λοιπόν από τα έπιπλά που δεν σας χρειάζονται αλλά πιάνουν χώρο, από τα αντικείμενα που δεν έχετε χρησιμοποιήσει τα τελευταία 2 χρόνια, καθώς και από τόποιο διακοσμητικό στοιχείο δεν σας δίνει χαρά κάθε φορά που το μάτι σας πέφτει πάνω του.
  • Πετάξτε ή επιδιορθώστε άμεσα όλες τις χαλασμένες συσκευές σας, πετάξτε όλα τα μισοσπασμένα πιατικά ή διακοσμητικά αντικείμενα γιατί  γύρω τους συγκεντρώνεται αρνητική ενέργεια, μπλοκάροντας έτσι τη ροή της θετικής.

Για να το καταφέρετε αρκεί να αντλήσετε όσο γίνεται περισσότερες πληροφορίες από την παράδοση και την ιστορία του λαού μας.

Τα αντικείμενα, τα χρώματα και τα σχήματα, τα σύμβολα ακόμα και πολλά σχετικά έθιμα που σύμφωνα με την Παράδοση θεωρούνται «τυχερά» καθώς κι εκείνα που «εξουδετερώνουν» το κακό μάτι, δεν έφτασαν μέχρις εμάς τυχαία. Όλα έχουν το νόημα τους αλλά και την αποτελεσματικότητα τους. Ακόμα και αν δεν πιστεύετε στη δύναμή τους, δεν έχετε να χάσετε τίποτα, χρησιμοποιώντας τα ή απλώς τοποθετώντας τα στο χώρο σας.

Σε γενικές γραμμές να θυμάστε:

  • Όσο περισσότερο φως και καθαρός αέρας υπάρχει μέσα στο σπίτι σας τόσο πιο ελκυστικό θα το κάνει στην Τύχη. Γι αυτό ανοίγετε καθημερινά διάπλατα τα παράθυρά σας στο φως και ανανεώνετε συχνά τον αέρα. Φωτίστε με μεγάλους λαμπτήρες τα σκοτεινά δωμάτια και τις σκοτεινές γωνιές. Βάλτε μέσα στο χώρο σας καθρέφτες-εκτός από την κρεβατοκάμαρα- και κρύσταλλα που αντανακλούν καλύτερα το φώς.
  • Όσο περισσότερα φυσικά υλικά -ξύλο, πέτρα, πηλός, μέταλλο- υπάρχουν μέσα στο σπίτι σας τόσο ευνοείται η υγεία και η ευημερία σας.
  • Όσο περισσότερα φυτά έχετε μέσα στο σπίτι σας, στα μπαλκόνια ή στα περβάζια των παραθύρων σας τόσο πιο καθαρός θα είναι ο αέρας που κυκλοφορεί μέσα στο σπίτι σας.
  • Όσο πιο καθαρό και τακτοποιημένο είναι το σπίτι σας συμπεριλαμβανομένων των ντουλαπιών και των συρταριών σας, τόσο διευκολύνεται η ροή της θετικής ενέργειας.

Πείτε ΝΑΙ στα αντικείμενα που συμβολίζουν την καλοτυχία

Σχεδόν δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει σκεφτεί ότι κάποιο αντικείμενο, κάπου κάποτε του έφερε γούρι σε έναν ή περισσότερους τομείς της ζωής του. Πολλοί μάλιστα συνηθίζουν αυτό το συγκεκριμένο αντικείμενο να το κουβαλάνε πάντα μαζί τους, ή να το έχουν σε περίοπτη θέση μέσα στο σπίτι τους ή το γραφείο τους.

Δεν έχει σημασία αν αυτό το αντικείμενο ανήκει στην κατηγορία εκείνων που σύμφωνα με τις παραδόσεις και τους μύθους συμβολίζουν την Τύχη, την Αφθονία, την Ευημερία, την Επιτυχία, τη Γονιμότητα, τη Σταθερότητα, την Ευτυχία, την Υγεία, τον Έρωτα κ.λπ., ή αν πρόκειται για ένα τελείως διαφορετικό, που όμως εσείς το «βαφτίσατε» γούρι, γιατί θεωρείτε ότι σας έφερε τύχη. Αυτό που πρώτα και πάνω απ όλα έχει σημασία είναι να υπάρχουν, ένα ή περισσότερα τέτοια αντικείμενα, στη ζωή σας.

Αν όχι, φροντίστε να αποκτήσετε ένα γούρι επειγόντως.

Το τετράφυλλο τριφύλλι

Το ρόδι

Το κλαδί ελιάς

Το δάφνινο στεφάνι – και γενικά τα στεφάνια

Ο φοίνικας

Ο κρίνος

Η κολοκύθα

Το αυγό

Το πέταλο

Το κλειδί

Το κέρας της Αμάλθειας

Το αστέρι

Το ουράνιο τόξο

Ο φτερωτός θεός

Οι άγγελοι

Η ιπτάμενη στη σκούπα της μάγισσα

Η νεράιδα

Το ψαράκι

Η πασχαλίτσα

Το λαγουδάκι

Η χελώνα