Το έντονο μώβ του 2018

Το έντονο μώβ του 2018

Μετά τα “Rose Quartz”  & “Serenity” του 2016 και το “Greenery” του 2017, η ειδική επί των χρωμάτων, αμερικάνική εταιρία Pantone, που κάθε χρόνο επιλέγει μια απόχρωση από τις άπειρες της παλέτας της ως “το χρώμα της χρονιάς”, φέτος μας φέρνει στο προσκήνιο μια νέα εκρηκτική απόχρωση του μοβ απαιτώντας αδιαμφισβήτητα την προσοχή μας.

To ultra violet (18-3838) είναι μια αινιγματική, βαθιά αλλά ταυτόχρονα φωτεινή απόχρωση του μοβ που όπως δηλώνει η  executive director της Pantone, Leatrice Eiseman “μέσα από την ένωση δύο διαμετρικά αντίθετων αποχρώσεων, του κόκκινου και του μπλε” θέλει να προάγει “έναν αυθεντικό, εφευρετικό και διορατικό τρόπο σκέψης”. 

Πρόκειται για ένα χρώμα έντονο και επιβλητικό, που σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο. Αντιθέτως γεννά αντιφατικά συναισθήματα καθώς μυστήριο, πάθος, δημιουργικότητα, έμπνευση και ηρεμία έρχονται σε αναμέτρηση.

Σίγουρα έως τώρα δεν ήταν το πρώτο χρώμα που μου ερχόταν στο μυαλό όταν ήθελα να προσθέσω χρώμα σε ένα χώρο, όμως το αγάπησα με την πρώτη ματιά και τώρα πια αναρωτιέμαι μήπως αυτό το βαθύ και φωτεινό μοβ, με βάση το μπλε, είναι ακριβώς ό,τι έλειπε από τα σπίτια μας! 

Ας δούμε λοιπόν,  με ποια άλλα χρώματα συνδυάζεται και πως μπορούμε να το εντάξουμε στους χώρους μας. 

Συνδύασε το με απαλό ροζ (dusty, dirty, millenial …)

H παρακάτω φωτογραφία (αγαπημένη εδώ και καιρό) αποτυπώνει την απόλυτη ένταξη του τολμηρού ulta violet ,  σε έναν χώρο με παστέλ χρωματική παλέτα και έντονα Σκανδιναβικά στοιχεία. Η βελούδινη μοβ πολυθρόνα στέκεται υπέροχα δίπλα στον ροζ καναπέ, δίνοντας ένταση και εισάγοντας στον χώρο μια νότα εκλεκτικισμού.

source

…. ή με σκούρο μπλε

Δεν είναι μυστικό πως αγαπάμε το μπλε, όπως δεν είναι μυστικό πως τα περισσότερα χρώματα επίσης αγαπούν το μπλε και το ultra violet δεν αποτελεί εξαίρεση ! 

Τόλμησε το ! Το σκούρο μπλε θα απαλύνει την ένταση του μοβ δημιουργώντας μια σκοτεινή αίσθηση μυστηρίου και πολυτέλειας.

source

source

source

….. ή με κόκκινο της φωτιάς

Είναι σίγουρα ο πιο αναπάντεχος συνδυασμός, καθώς αυτές οι δύο τόσο δυναμικές αποχρώσεις μάλλον τείνουν να συγκρουστούν παρά να συνεργαστούν σε ένα χώρο ! Ωστόσο η διακόσμηση είναι μια τέχνη τόσο συναρπαστική που (ναι ! ) μπορεί (αν το κάνει σωστά) να φέρει αυτά τα 2 χρώματα κοντά προσφέροντας ένα αποτέλεσμα μαγικό, πέρα από όσα έχουμε συνηθίσει. 

source

source

Δοκίμασε να είναι το μοναδικό χρώμα σε ένα ουδέτερο χρωματικά δωμάτιο

Το ultra violet είναι από μόνο του αρκετό για να εντυπωσιάσει ! 

Το contrast με το λευκό είναι πολύ έντονο για αυτό ίσως χρειαστείς αρκετές δώσεις μαύρου και γκρι για να το εξισορροπήσεις, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι από απόλυτα σοφιστικέ μέχρι άκρως παιχνιδιάρικο ανάλογα με τη δική σου διάθεση.

source

source

source

Ντύσε το βελούδινο καναπέ σου ! 

Τολμώ να πω πως το ultra violet και το βελούδο κάποτε συναντήθηκαν στον παράδεισο ! 

Η πολυτέλεια του υφάσματος απογειώνει το βάθος του χρώματος και αντίστροφα.

source

source

Σημείωση:

Αν αναρωτιέσαι ποία είναι η Pantone και γιατί δίνουμε τόση σημασία: διάβασε παρακάτω:

Τα χρώματα Pantone  είναι ένα σύνολο τυποποιημένων μελανιών που δημιουργήθηκαν για να βοηθήσουν σχεδιαστές και τυπογράφους προκειμένου να έχουν ακριβή εικόνα του πως θα μεταφερθεί ένα χρώμα από την οθόνη στην πραγματικότητα.

Πέραν από αυτό όμως στο ινστιτούτο pantone κάθε χρόνο εξερευνούν τις επερχόμενες τάσεις στις τέχνες και τη μόδα και στο τέλος κάθε χρονιάς ανακοινώνουν το χρώμα που εκείνοι προτείνουν για την επόμενη. 

Η ανακοίνωση αυτή μεταφέρεται αστραπιαία σε όλο τον πλανήτη ασκώντας μεγάλη επιρροή στο design, τη μόδα, τις τέχνες αλλά και τα προϊόντα κατανάλωσης !

 Source: