Μεταμορφώστε παλιά πλαστικά παιχνίδια σε έργα τέχνης!

Μεταμορφώστε παλιά πλαστικά παιχνίδια σε έργα τέχνης!

Στο σπίτι, όταν υπάρχουν μικρά παιδιά, συνήθως υπάρχουν και πολλά μικρά πλαστικά παιχνίδια. Τις περισσότερες φορές, αφότου τα παιδιά μεγαλώσουν κάνουμε την γνωστή εκκαθάριση, μοιράζοντας τα ή πετώντας τα, κρατώντας ίσως μόνο το αγαπημένο του παιδιού για ενθύμιο. Όπως έχουμε πει πολλές φορές εδώ, πριν πετάξετε το οτιδήποτε σκεφτείτε μήπως θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε κάπως αλλιώς ή να του «ξαναδώσετε» ζωή.
Πάρτε λοιπόν τα παλιά πλαστικά παιχνίδια και μετατρέψτε τα σε έργα τέχνης ή χρηστικά αντικείμενα. Θα χρειαστείτε μερικά πλαστικά ζωάκια, κούκλες, αυτοκινητάκια ή οτιδήποτε άλλο, κόλλα και χρώμα σε σπρέι. Παρακάτω θα βρείτε ιδέες πως μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε διαφορετικά στολίζοντας το σπίτι σας με κομμάτια των παιδικών σας αναμνήσεων.

Επιλέξτε πολλά μικρά παιχνίδια, βάψτε τα σε ότι χρώμα σας αρέσει (το λευκό είναι μια πολύ καλή και σικ επιλογή) και κολλήστε τα στην βάση ενός πορτατίφ. Επιλέξτε ένα χρώμα για να δώσετε ομοιογένεια στο καινούργιο σας φωτιστικό.

Μπορείτε επίσης να κόψετε προσεκτικά ένα παιχνίδι στη μέση και να το κολλήσετε το κάθε τμήμα του παιχνιδιού σε ένα ξύλινο «γάμμα». Έτσι θα φτιάξετε ένα μοναδικό στήριγμα για τα βιβλία σας που θα εντυπωσιάσει σίγουρα.

Κολλήστε τα μικρά παιχνίδια σε καπάκια από βαζάκια και βάψτε τα μετά. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσετε fancy βαζάκια αποθήκευσης των απαραίτητων αντικειμένων σας.

Κόψτε τα παιχνίδια στην μέση και κρατήστε την προτομή τους. Κολλήστε μια σειρά από τα τμήματα των παιχνιδιών σε μια επιφάνεια ξύλου. Μπορείτε να φτιάξετε πολύ εξυπηρετικές κρεμάστρες για τα κλειδιά ή τα κοσμήματα σας. Πάντα βάφοντας τα βέβαια δίνετε άλλο στυλ.
Δώστε μια πιο παιχνιδιάρικη άποψη στο γραφείο χρησιμοποιώντας τα πλαστικά παιχνίδια σαν χερούλια για τα συρτάρια σας. Βάψτε τα σε μια απόχρωση ώστε να κάνει κόντρα με την επιφάνεια του συρταριού και κολλήστε τα καλά. Σίγουρα το γραφείο σας δεν θα μοιάζει με κάποιο άλλο.