close

Τάρτα κρέμας με καρύδα


ΥΛΙΚΑ

  • Μια ζύμη τάρτας (παρακάτω δίνεται η συνταγή)
  • 40 γρ. κόρν φλάουρ
  • 115 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 245 γρ. γάλα
  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
  • 4 μεγάλοι κρόκοι αυγού
  • 50 γρ. νιφάδες καρύδας, ψημένες  (τοποθετείστε τις σε ενα ταψί στους 180°C για 5 λεπτά)




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C. Kαλύψτε όλη την τάρτα σας με αλουμινόχαρτο και γεμίστε την με ωμά ρεβύθια ή φασόλια ή ρύζι (αυτό το κάνουμε για να μην φουσκώσει η ζύμη αφού θα την ψήσουμε χωρίς γέμιση). Ψήστε για 45 λεπτά περίπου εως ότου πάρει ενα καστανό χρώμα. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και αφήστε την να κρυώσει.
  • Όσο ψήνεται η τάρτα, φτιάχνετε την κρέμα. Σε ενα βαθύ μπολ τοποθετείστε ένα μεγάλο κόσκινο. Το αφήνετε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα (πριν την τοποθετήσετε στη φωτιά) ανακατέψτε τη ζάχαρη, το κόρν φλάουρ και το αλάτι. Σιγά – σιγά προσθέστε και το γάλα και ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί το κόρν φλάουρ. Προσθέστε το γάλα καρύδας και τους κρόκους.
  • Τοποθετείστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και συνεχίστε το ανακάτεμα έως ότου εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες, περίπου 5 λεπτά. Μειώστε λίγο τη θερμοκρασία και συνεχίστε το μαγείρεμα, για περίπου 1 λεπτό. Αφαιρέστε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και αμέσως σουρώστε το μίγμα μέσα στο βαθύ μπόλ.
  • Γεμίστε την τάρτα με το μίγμα της κρέμας, ισιώστε με μια σπάτουλα λίγο την επιφάνεια και τοποθετείστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Πριν καταναλωθεί αφήστε την σε θερμοκρασία δωματίου περίπου 30 λεπτά. Πασπαλίστε με τις ψημένες νιφάδες καρύδας.

ΒΑΣΙΚΗ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ

  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και λίγο επιπλέον για το άνοιγμα της ζύμης)
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 115 γρ. βούτυρο αγελάδος, κομμένο σε κυβάκια
  • περίπου 4 κ.σ. παγωμένο νερό (σε ενα ποτήρι με παγάκια)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα φτερό ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε έως ότου το μίγμα μοιάζει με τρίμματα (μην ανακατέψετε πολύ, ας έχουν μείνει και μερικά μικρά κομμάτια βούτυρο). Ρίξτε λίγο παγωμένο νερό (περίπου 2 κ.σ.) και ανακατέψτε έως ότου ενωθεί η ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέστε και άλλο νερό, μια κουταλιά κάθε φορά. Μην ανακατέψετε πολύ, είναι βασικό.
  2. Τυλίξτε τη ζύμη με μεμβράνη και πιέστε τη ώστε να έχει πάχος περίπου 2,5 εκ. Τοποθετείστε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα (ή μέχρι και 3 μέρες).
  3. Ρίξτε λίγο αλεύρι σε ενα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και ανοίξτε τη ζύμη με τον πλάστη σε διάμετρο περίπου 35 εκ. Τυλίξτε τη ζύμη στον πλάστη και απλώστε τη σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 23 εκ. Με μαλακές κινήσεις απλώστε τη ζύμη στη βάση και στα πλαϊνά της ταρτιέρας, χωρίς όμως να την τραβάτε, είναι αρκετή.
  4. Κόψτε το περίσσευμα της ζύμης με ενα μαχαίρι χωρίς δόντια (ή ενα ψαλίδι), αφήνοντας όμως μια μπορντούρα σχεδόν ενάμιση δάχτυλο πλάτος. Διπλώστε τη μπορντούρα προς τα μέσα και με τον δείκτη και το μεγάλο δάχτυλο πιέστε, δημιουργώντας μικρές πτυχές. Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο εως ότου την χρησιμοποιήσετε0000000000000000000000, μέχρι και μια μέρα.

 


Ο Gus γεννήθηκε στον Καναδά και ήρθε στην Ελλάδα όταν ήταν 7 ετών. Μεγάλωσε σε ένα σπίτι γεμάτο μυρωδιές απο φαγητά και γλυκά και με μητέρα Σμυρνιά την οποία λατρεύει. Όταν ήταν νέος, λεπτός και (λιγότερο) ωραίος από τώρα, είχε δουλέψει σε κινηματογράφο, βιντεοκλάμπ, κρεπερί και καφετέρια. Εσείς τον γνωρίσατε σαν μάγειρα στους τηλεοπτικούς σας δέκτες , αλλά το φλέρτ του με την ζαχαροπλαστική είχε αρχίσει χρόνια πριν. Μπορεί να τρέφεται αποκλειστικά με cheesecake και φυστικοβούτυρο και δίνει αγώνα ώστε να ενταχθούν και επίσημα στις λίστες με τις τροφές που αδυνατίζουν. Μιλάει την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Ναι, έχει μούσι και tattoo.

INSTAGRAM FEED