Ενυδατική ή αντιηλιακό; Ποια είναι η σωστή σειρά;

Ενυδατική ή αντιηλιακό; Ποια είναι η σωστή σειρά;

Τα ευχάριστα νέα είναι πως τα αντιηλιακά έχουν μπει στην καθημερινή περιποίηση του δέρματος μας εδώ και πολύ καιρό. Παρ’ όλα αυτά ο σωστός τρόπος εφαρμογής τους φαίνεται να αγνοείται. Επίσης, υπάρχει μια απορία: Ποιό από τα δυο προηγείται; Η ενυδάτωση ή αντιηλιακή προστασία;

Τα αντιηλιακά πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ο συνδυασμός ενυδάτωση και αντιηλιακής προστασίας είναι η ιδανική προστασία άμυνας του δέρματος από την έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες και η καλύτερη πρόληψη από τη φωτογήρανση.

Τι προσφέρει η ενυδατική κρέμα ημέρας:  Η έκθεση της επιδερμίδας στους εξωγενείς αλλά και στους ενδογενείς παράγοντες – βιολογική γήρανση – αποδιοργανώνουν το υδρολιπιδικό φιλμ. Οι απώλειες υγρασίας που δημιουργούνται αναπληρώνονται από τις ενυδατικές κρέμες.

Τι είναι και τι προσφέρει το αντηλιακό: Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία χωρίς την κατάλληλη προστασία εγκυμονεί πολλούς κινδύνους αφού έχει αποδειχθεί ότι ενεργοποιείται η διαδικασία σχηματισμού ελευθέρων ριζών, σημειώνονται δομικές αλλαγές στο DNA των κυττάρων και αποδυναμώνεται η ανοσοποιητική λειτουργία του δέρματος. Τα αντηλιακά, λοιπόν, είναι ειδικά σχεδιασμένες καλλυντικές συνθέσεις με ουσίες που αντανακλούν ή απορροφούν την υπεριώδη ακτινοβολία, στοχεύοντας στην καθημερινή προστασία του δέρματος.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΟΥ
Θα πρέπει να εφαρμόζεται ομοιόμορφα στο δέρμα 30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο και να ανανεώνεται κάθε 2 ώρες. Επίσης πρέπει να ανανεώνεται αμέσως μόλις βγείτε από τη θάλασσα, ακόμα και αν δεν έχουν περάσει 2 λωρες από τη στιγμή που το βάλατε.

Mε ποια σειρά τα εφαρμόζουμε: Η ενυδάτωση προηγείται της αντηλιακής προστασίας. Μόνον έτσι μπορεί η επιδερμίδα να απορροφήσει τα ενεργά, δραστικά συστατικά της φόρμουλας. Το αντηλιακό που ακολουθεί στην ουσία δημιουργεί ένα προστατευτικό φράγμα στην επιφάνεια, που αποτρέπει τις UV ακτίνες να φτάσουν στην επιδερμίδα.