Μάσκαρα, το απόλυτο όπλο ομορφιάς για τα μάτια! 

Μάσκαρα, το απόλυτο όπλο ομορφιάς για τα μάτια! 

Εχει την ικανότητα να ‘ντύνει’ και ομορφαίνει τα μάτια με ένα μόνο πέρασμα, δεν λείπει από κανένα νεσεσέρ και αποτελεί ‘φετίχ’ πολλών γυναικών. Τι; Μα φυσικά η μάσκαρα! 

Το να βρεθεί η ιδανική μάσκαρα όμως απαιτεί έρευνα και αυτογνωσία μιας και οι βλεφαρίδες ποικίλλουν από γυναίκα σε γυναίκα τόσο από άποψη μήκους όσο και ‘ποιότητας.’ Γι’ αυτό απαιτείται άλλη σύσταση μάσκαρας, άλλο βουρτσάκι και άλλο εφέ προκειμένου να καλυφθούν οι ξεχωριστές  αισθητικές ανάγκες κάθε γυναίκας.

Πάμε λοιπόν να δούμε συνολικά τους διαθέσιμους τύπους μάσκαρα, τι εφέ υπόσχονται και πώς να επιλέγετε αυτή που θα αναδείξει καλύτερα τις δικές σας βλεφαρίδες!

Volumizing /Για όγκο

Η ψευδαίσθηση πυκνών βλεφαρίδων είναι κάτι που επιθυμούν οι περισσότερες γυναίκες και η συγκεκριμένη κατηγορία μάσκαρα προσφέρει ακριβώς αυτό!

Με ένα πέρασμα χαρίζει άμεσα ένταση στο βλέμμα και τονίζει ουσιαστικά τις βλεφαρίδες. Η σύνθεση είναι συνήθως πλούσια και κρεμώδης ώστε να προσφέρει μέγιστο εφέ όγκου -ιδιαίτερα στη βάση των βλεφαρίδων όπου τείνουν να υπάρχουν κενά.

Lengthening/Για μήκος

 

Σίγουρα ο πιο βασικός λόγος που εφαρμόζει η μέση γυναίκα μια μάσκαρα είναι για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το (όποιο) μήκος διαθέτουν οι βλεφαρίδες της.

Οι μακριές βλεφαρίδες έχουν την ικανότητα να χαρίζουν ακόμα πιο ‘θηλυκή’ διάσταση στο βλέμμα και την αίσθηση ότι τα μάτια είναι πιο ‘ανοιχτά’ και ξεκούραστα.

Η σύνθεση συνήθως αφήνει σκληρές τις βλεφαρίδες ώστε να χτίζεται ιδιαίτερα στις άκρες προσφέροντας έντονη επιμήκυνση.

Curling/Για γυριστό εφέ

Αγαπημένη για όσες διαθέτουν ίσιες βλεφαρίδες η με καθοδική κλίση καθώς το βουρτσάκι με κυρτό σχήμα βοηθά στο να πιέζονται ελαφρώς προς τα πίσω για να επιτευχθεί ανόρθωση. Συνήθως διαθέτει σύνθεση που αφήνει λίγο σκληρές τις βλεφαρίδες προκειμένου να διατηρηθεί η καμπύλη.

Separating/Για διαχωρισμό

Αν έχετε αραιές βλεφαρίδες ή θέλετε να δώσετε την αίσθηση ότι τονίζετε η κάθε μια ξεχωριστά, αποτελεί ιδανική επιλογή για εσάς. Συνήθως διαθέτει πλαστικό βουρτσάκι ή χτενάκι σε συνδυασμό με ελαφρώς σκληρή σύνθεση προκειμένου να μην κολλάνε μεταξύ τους αφού γίνει ο σχηματισμός τους.

Waterproof/Αδιάβροχη

Όχι μόνο χρήσιμη για ‘όμορφες’ βουτιές το καλοκαίρι αλλά και για εξόδους όπου ενδέχεται να υπάρχουν παράγοντες στο περιβάλλον που θα προκαλέσουν ερεθισμό-πχ καπνός από τσιγάρο σε κλειστό χώρο, αλλεργιογόνα στοιχεία της φύσης κλπ.

Ο βασικότερος λόγος του να υπάρχει μια σε κάθε γυναικείο νεσεσέρ είναι για τη προληπτική χρήση πριν από εκδηλώσεις όπου υπάρχει ενδεχόμενο έντονης συγκίνησης..δεν είναι τυχαίο που οι μέλλουσες νυφούλες αλλά και οι πεθερές τη θεωρούν απαραίτητη!

Διαθέτει τη πιο σκληρή σύνθεση από όλα τα άλλα είδη μάσκαρα και εγγυημένα αποτελεί την πιο δύσκολη στην αφαίρεση!

All in one/Ολα σε ένα

Συνήθως υπόσχεται μήκος όγκο και γυριστό εφέ μαζί. Ιδανική για την πρακτική γυναίκα που δεν θέλει στοχευμένο εφέ αλλά μια μάσκαρα που να την καλύπτει σφαιρικά.

Η σύνθεση αν και ποικίλει ανά εταιρία σε γενικές γραμμές διαθέτει κλασική φόρμουλα και αφήνει κάπως σκληρές τις βλεφαρίδες.

Παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση μιας μάσκαρα

Εδώ σας αναφέρω ορισμένα χαρακτηριστικά που διαθέτει είτε η συσκευασία της μάσκαρα ή το ίδιο το προϊόν τα οποία κατά καιρούς δημιουργούν απογοητευτικά αποτελέσματα.

  • Αν η εσοχή στο σωληνάριο είναι πολύ μεγάλη, έχει ως αποτέλεσμα να φορτώνει υπερβολικό προϊόν στο βουρτσάκι και να ‘κολλάνε’ υπερβολικά οι βλεφαρίδες μεταξύ τους. Το αντίστροφο φυσικά συμβαίνει αν είναι ιδιαίτερα στενή η εσοχή, δηλαδή δεν τονίζονται καθόλου καθώς δεν μαζεύει επαρκή ποσότητα το βουρτσάκι.
  • Τα υπερβολικά αραιά τρίχινα βουρτσάκια τύπου ‘σπιράλ’ τείνουν να είναι βολικά περισσότερο για γυναίκες με πυκνές βλεφαρίδες αφού σε κάθε άλλη περίπτωση είναι σαν να μην περνάτε απολύτως τίποτα από αυτές. Γενικότερα όμως τα κλασικά τρίχινα βουρτσάκια (και ιδιαίτερα αυτά με πυκνή υφή,) τείνουν να εξυπηρετούν τις περισσότερες γυναίκες.
  • Αν είναι πολύ υγρή/ρευστή η σύνθεση δημιουργεί μουτζούρες και πολλές φορές τείνει να βαραίνει προς τα κάτω υπερβολικά τις βλεφαρίδες με αποτέλεσμα να μην διατηρούν καμπύλη. Αν πάλι είναι ιδιαίτερα στεγνή η σύνθεση τότε δημιουργούνται ‘κομματάκια’ και τείνουν να πέφτουν αντιαισθητικά στο κάτω μέρος του ματιού κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Τα βουρτσάκια από πλαστικό ή σιλικόνη που διαθέτουν πυκνές τρίχες και φαινομενικά ‘αιχμηρή’ όψη συνήθως εξυπηρετούν τις γυναίκες με λιγότερο εντυπωσιακές βλεφαρίδες. Ο λόγος είναι ότι χάρη στη σκληρή υφή τους έχουν την ικανότητα να ‘γραπώνουν’ τη τρίχα από τη ρίζα τονίζοντας έτσι το βλέμμα  στο μέγιστο.

 

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι στη συγκεκριμένη κατηγορία καλλυντικών η τιμή δεν είναι πάντα ενδεικτική της απόδοσης/ποιότητας που θα συναντήσετε αφού υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές τόσο στις πολυτελείς μάρκες όσο και στις πιο οικονομικές.

Επιλέξτε με μοναδικό κριτήριο τις ανάγκες σας και βασιστείτε σ’ αυτόν τον οδηγό για καλύτερες μελλοντικές αγορές!