close

Απαλλαγείτε από τον εφιάλτη της κυτταρίτιδας

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Μια διαταραχή της φυσιολογικής λειτουργίας του συνδετικό ιστού, η οποία εμφανίζει:

 • Συσσώρευση τοξινών
 • Αύξηση του λίπους
 • Ανεπαρκή κυκλοφορία αίματος και λέμφου

Οι παράγοντες που προκαλούν την κυτταρίτιδα είναι κυρίως:

 • Ορμονικοί (υπερέκκριση οιστρογόνων, υπολειτουργία θυρεοειδούς)
 • Κληρονομική προδιάθεση
 • Κακή αιματική και λεμφική ροή (οιδήματα)
 • Έλλειψη άσκησης
 • Κακή διατροφή
 • Παχυσαρκία
 • Κάπνισμα
 • Χρήση κορτιζόνης, αντισυλληπτικών κ.α

Βήματα καταπολέμησης

 1. Ισορροπημένη διατροφή: Πρόσθεσε στο διαιτολόγιο σου φρούτα, λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης και πρωτεΐνη και μείωσε το αλάτι, τη ζάχαρη και τα λίπη. Κάνε μικρά και συχνά γεύματα.
 2. Γυμναστική: Η αερόβια άσκηση ουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα θα σε βοηθήσει πολύ και θα αυξήσει τις καύσεις σου, δηλαδή το κάψιμο του λίπους που υπάρχει στο σώμα σου.
 3. Νερό: Κατανάλωσε τουλάχιστον  6-8 ποτήρια νερό ημερησίως και αποτοξινωτικά βότανα, όπως πράσινο τσάι και σημύδα.
 4. Λεμφικό μασάζ: Βοηθάει στην αποτοξίνωση και στην καλή υγεία του οργανισμού, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, μειώνει την κυτταρίτιδα, τα πρηξίματα, το τοπικό πάχος. Συστήνεται 2 φορές την εβδομάδα.
 5. Θεραπείες κατά της κυτταρίτιδας: Μπορείς με τη βοήθεια της αισθητικού σου να επιλέξεις ανάμεσα σε διάφορες θεραπείες, όπως: μασάζ κυτταρίτιδας, θερμοθεραπεία, θαλασσοθεραπεία, κρυοθεραπεία, cavitation, ραδιοσυχνότητες. Ανάλογα με την κλινική εικόνα του προβλήματος θα δημιουργηθεί ένα εξατομικευμεύνο πρωτόκολλο για όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα.
 6. Αγωγή για το σπίτι: Είναι απαραίτητα τα προϊόντα για το σπίτι καθώς συμβάλλυν στην αποτελεσματικότερη θεραπεία. Μπορείς να επιλέξεις ένα peeling με ελαφρόπετρα, φύκια και καφεΐνη για χρήση 2-3 φορές την εβδομάδα και μια κρέμα ή gel με λιποδιαλυτικά συστατικά όπως, φύκια ,καφεΐνη, γλαυκίνη (εκχύλισμα κίτρινης παπαρούνας), ρούσκο, αγκινάρα, γκουαρανά, μέντα, γεράνι κ.α.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές θα ανυπομονείτε να έρθει το καλοκαίρι…

 

 


Η Κωνσταντίνα Μωρέ είναι Αισθητικός και αποφοίτησε το 2011 από το Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών, του τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας. Έκτοτε εργάζεται συνεχόμενα σε κέντρα αισθητικής, αποκομίζοντας εκτεταμένη εμπειρία τόσο θεωρητική όσο και πρακτική, δίνοντας λύση σε πολλά αισθητικά προβλήματα γυναικών και ανδρών. Ειδικότερα, ασχολείται με εξειδικευμένες θεραπείες προσώπου και σώματος, μεθόδους αποτρίχωσης, massage και νυφικό μακιγιάζ. Συμμετέχει, τακτικά, σε επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια. Έχει μετεκπαιδευτεί, σε προηγμένες τεχνικές αντιγήρανσης προσώπου και μεσοθεραπείας στην αισθητική, ενδερμολογίας στο πρόσωπο και στο σώμα και σε εξειδικευμένα πρωτόκολλα θεραπειών Laser για μόνιμη αποτρίχωση και ανάπλαση του δέρματος. Επιπλέον, έχει λάβει τις απαραίτητες γνώσεις στο Spa Marketing και στις τεχνικές πώλησης και δημιουργίας events στο Spa. Μέλημά της είναι η συνεχής κατάρτιση και παρακολούθηση νέων τεχνολογικών μεθόδων για να προσφέρει πάντα τις ιδανικότερες λύσεις με το βέλτιστο αποτέλεσμα. Είναι μέλος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αισθητικών Ελλάδος. Είναι ιδρύτρια και επιστημονική υπεύθυνη του κέντρου αισθητικής Skin & More στην Αθήνα.

INSTAGRAM FEED