Αγκινάρες τουρσί

Αγκινάρες τουρσί

Υλικά

 

20 αγκινάρες

1/2 φλιτζ. ξύδι

2 φλιτζ. χυμό λεμονιού(και τη λεμονόκουπα)

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 φλιτζ. αλάτι

15 φλιτζ. νερό

6 κόκκους πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

  • Καθαρίζετε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά φύλλα, τις κόβετε στη μέση, βγάζετε το χνούδι τους με ένα κουταλάκι, τις τρίβετε με μια λεμονόκουπα και τις βάζετε σε μια λεκάνη με νερό και το χυμό λεμονιού.
  • Βράζετε τις αγκινάρες σε μια κατσαρόλα για 5′ και τις στραγγίζετε καλά.
  • Ρίχνετε σε κατσαρόλα το νερό με το αλάτι και τα βράζετε για 10′. Αφήνετε την άρμη να κρυώσει.
  • Βάζετε μία-μία τις αγκινάρες σε γυάλινο βάζο και προσθέτετε την άρμη, το ξύδι, το πιπέρι, το λάδι και κλείνετε καλά το βάζο. Τις αφήνετε σε δροσερό μέρος για 10 μέρες. Τις κόβετε σε κομμάτια και τις σερβίρετε.