Καπνιστό νηστίσιμο τσένταρ από… ρεβίθια!

Καπνιστό νηστίσιμο τσένταρ από… ρεβίθια!

Υλικά

200 γραμμ. ρεβίθια ξερά

6 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

2 κ.γ. αλάτι

4 κ.σ. διατροφική μαγιά

1/2 σκελίδα σκόρδου

1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

1/2 κ.γ. ξύδι

1 πιπεριά φλωρίνης (αφαιρέστε το κοτσάνι και τα σπόρια)

300 ml νερό

Εκτέλεση

  • Βράστε τα ρεβίθια για 35-45′. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζετε.
  • Βάλτε όλα τα υλικά μαζί με τα βρασμένα ρεβίθια σε ένα μούλτι σε μικρές ποσότητες
  • Χτυπήστε μέχρι να γίνει ομοιογενές και κρεμώδες μίγμα.

*Tip από τον σεφ: Απολαύστε το σαν ντιπάκι με κρακεράκια, σε σαλάτες, ακόμα και μέσα σε σάντουιτς.