Σαρδέλες γεμιστές

Σαρδέλες γεμιστές

Υλικά

1 κιλό σαρδέλες

3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζ. κάπαρη ψιλή

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 φλιτζ. χυμό λεμονιού

Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβετε τα κεφάλια απο τις σαρδέλες,τις ανοίγετε και πετάτε τα εντόσθια.Αφαιρείτε το κόκαλο χωρίς να τις χωρίσετε,τις πλένετε και τις στραγγίζετε.
  • Τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι.
  • Βάζετε σε μια λεκάνη το μαϊντανό, την κάπαρη, τη φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι,
  • λίγο χυμό λεμονιού και τα ανακατεύετε.
  • Βάζετε σε κάθε σαρδέλα λίγη γέμιση και την κλείνετε.
  • Στερεώνετε τις σαρδέλες με μια οδοντογλυφίδα, τις τοποθετείτε σε πλατιά κατσαρόλα, προσθέτετε λίγο νερό, το ελαιόλαδο, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και τις σιγοβράζετε για 10′.