Ζήτω το messy play! Πες ναι στο ακατάστατο παιχνίδι και κάνε το παιδί σου δημιουργικό!

Ζήτω το messy play! Πες ναι στο ακατάστατο παιχνίδι και κάνε το παιδί σου δημιουργικό!

Το messy play, το ακατάστατο παιχνίδι δηλαδή, έχει γίνει μια συνήθεια στο σπίτι μας πολύ – πολύ διασκεδαστική! Όταν το πρωτοάκουσα γούρλωσα τα μάτια μου και σκέφτηκα πως αποκλείεται να ενδώσω, όμως όπως και σε όλα στη ζωή ποτέ μη λες ποτέ!

Δε μου άρεσε ποτέ η εικόνα ενός παιδιού καθηλωμένου μπροστά στην τηλεόραση άρχισα λοιπόν να αναζητώ δημιουργικούς τρόπους απασχόλησης για μέσα στο σπίτι. Το ακατάστατο παιχνίδι δίνει στο παιδί την ευκαιρία να ανακαλύψει, να φανταστεί, να δημιουργήσει  και να διασκεδάσει!

Στην πράξη μας αρέσει πολύ το παιχνίδι με το αλεύρι (μην αγχώνεσαι δε θα καταστραφεί το σαλόνι σου), οι τέμπερες και το νερό! Αγοράσαμε ένα οικονομικό τραπέζι κουζίνας το οποίο έχει τώρα πάνω του αυτοκόλλητα (έτσι είναι η τέχνη απαιτεί θυσίες) και μέσα στην εβδομάδα απολαμβάνουμε να κάνουμε με την μικρή μου διάφορες δημιουργιές με το αλεύρι (οι πιο πολλές δε τρώγονται)! Η ζωγραφική με την τέμπερα σε πιο μικρή ηλικία γινόταν με τα χέρια, τώρα ανακαλύπτει μόνη της το πινέλο και αφήνει τον μικρό Πικάσο που κρύβει μέσα της να βγεί! Και η ώρα του μπάνιου γίνεται διασκεδαστική παίζοντας με μπουρμπουλήθρες και διάφορα κανατάκια και πολύ αφρό φυσικά!

Το τακτοποιημένο σπίτι μου παραμένει ακόμα τακτοποιημένο χωρίς ιδιαιτερο κόπο και χωρίς να περιορίζω την ανάγκη της μικρής μου να ανακαλύψει γεύσεις, υφές και οσμές! Η μικρή έχει αρχίσει να με βοηθάει τώρα πια να μαζέψω τον μικρό χαμό στην κουζίνα που δημιουργείται χωρίς ποτέ να της το έχω ζητήσει, μη ξεχνάς ότι τα παιδιά μάς μιμούνται! Και μπορώ να σου πω ότι η τηλεόραση εδώ και τέσσερα χρόνια παραμένει κλειστή, ε, εντάξει κανένα παιδικό στο ipad το βλέπουμε αλλά το αλεύρι και οι μπογιές έχουν περισσότερη πέραση στο σπίτι μας!