Φανταστικές ιδέες για να ομορφύνετε το μπαλκόνι σας!

Φανταστικές ιδέες για να ομορφύνετε το μπαλκόνι σας!

Η άνοιξη μπήκε και ο καιρός σιγά σιγά αρχίζει να φτιάχνει. Έφτασε λοιπόν η περίοδος να βγούμε έξω από το σπίτι και να απολαύσουμε τον ήλιο. Το ίδιο όμως μπορούμε να κάνουμε και στο μπαλκόνι μας. Πρωινός καφές, χαλαρά μεσημέρια ή βράδια με παρέα είναι ιδανικά στο μπαλκόνι του σπιτιού μας. Έτσι λοιπόν, μπορείτε να διαμορφώσετε το μπαλκόνι σας σε ένα μικρό παράδεισο ανάλογα με τα γούστα σας. Πόσα όμως μπορούμε να κάνουμε σε ένα μικρό μπαλκονάκι; Βάλτε την φαντασία σας και την δημιουργικότητα σας να δουλέψει και δημιουργήστε μια χαλαρωτική γωνιά. Παρακάτω θα βρείτε έξυπνες ιδέες που μπορείτε να εφαρμόσετε ανάλογα με την περίπτωσή σας.

Μια ξύλινη καρέκλα και ένα τραπεζάκι ίσως αρκεί για να βγείτε έξω και ένα απολαύσετε τον καφέ σας. Προσθέτοντας όμως ένα χαλάκι που θα δώσει χρώμα και θα σας επιτρέπει να κινείστε ξυπόλυτοι, ένα μαξιλάρι για να είστε πιο άνετα και μερικά λουλούδια…τότε θα έχετε ένα όμορφο μεταμορφωμένο μπαλκόνι.

Φέρτε την φύση στο μπαλκόνι σας. Γεμίστε το μπαλκόνι σας με γλάστρες, ή ζαρντινιέρες που αναρτώνται στα κάγκελα (αν έχετε λίγο χώρο) και δημιουργήστε ένα καταπράσινο κήπο στο σπίτι σας. Μπορείτε να φυτέψετε λουλούδια ή αρωματικά φυτά που θα χρησιμοποιείτε και στην κουζίνα. Ακόμα δώστε ταυτότητα στις γλάστρες σας, φτιάχνοντάς τες μόνοι σας (βλ. προηγούμενο άρθρο).  Για να ολοκληρώσετε την εικόνα του κήπου, βάλτε τεχνητό χλοοτάπητα που θα επιτρέπει στα παιδιά σας να παίζουν ανενόχλητα.

Σε μικρά μπαλκονάκια, μια όμορφη και έξυπνη λύση είναι να φτιάξετε σταντ το οποίο θα αναρτάτε πάνω στα κάγκελα. Μπορείτε επίσης να κρεμάσετε γλαστράκια με αρωματικά φυτά για τα κοκτέιλ σας. Έτσι θα έχετε το καλύτερο μπαρ με θέα στο σπίτι σας.

Πολλές φορές το μπαλκόνι λειτουργεί και σαν επιπλέον αποθηκευτικός χώρος. Τι καλύτερο να έχετε δύο σε ένα. Δηλαδή ένα όμορφο καθιστικό με αποθηκευτικό χώρο μαζί.

Ποιος είπε ότι οι σκάλες είναι μόνο για να σε ανεβάζουν κάπου. Πολύ εύκολα μπορούν να μετατραπούν σε βάση για τα λουλούδια σας. Έτσι θα τα τοποθετήσετε καθ’ ύψος χωρίς να παίρνουν πολύ χώρο.

Πολλές φορές θέλετε να κάτσετε στο μπαλκόνι αλλά σας ενοχλούν τα αδιάκριτα βλέμματα από τους γείτονες. Τότε για περισσότερη ιδιωτικότητα καλύψτε τα κάγκελα σας με ένα φράχτη μπαμπού.

Περνάμε τώρα σε πιο κόζι καταστάσεις. Δημιουργήστε ένα καναπέ από παλέτες, με ένα μικρό στρώμα ή πολλά μαξιλάρια και αράχτε…

Και για εσάς τους ρομαντικούς υπάρχει λύση. Ένα στρογγυλό μεταλλικό τραπέζι με δύο καρέκλες, φωτάκια και κεριά αρκούν για να φέρετε μια ατμόσφαιρα Παρισιού και να κάνετε το ιδανικό δείπνο στο μπαλκόνι σας.