7 μοντέρνα σχέδια ταπετσαριών που θα μεταμορφώσουν τον χώρο σας

7 μοντέρνα σχέδια ταπετσαριών που θα μεταμορφώσουν τον χώρο σας

Οι ταπετσαρίες θεωρούνται ένα διακοσμητικό στοιχείο ίσως λίγο παρεξηγημένο και παλιακό. Η μόδα όμως στην διακόσμηση, όπως και στην ένδυση, κάνει κύκλους. Πλέον υπάρχει μια τεράστια γκάμα από σχέδια, patterns και χρώματα σε ταπετσαρίες για να διαλέξεις. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος να «γεμίσεις» ένα άδειο τοίχο και να του δώσεις ταυτότητα αλλά και ύφος. Το καλύτερο φόντο δηλαδή για οποιονδήποτε χώρο του σπιτιού. Οι ταπετσαρίες μπορούν να αλλάξουν την διάθεση και την ατμόσφαιρα του χώρου σας δραματικά!

Ανανεώστε λοιπόν γρήγορα και οικονομικά την εικόνα του σπιτιού σας με τις παρακάτω ιδέες για ταπετσαρίες:

Χάρη στην designer από το Λος Άτζελες Justina Blakeney, μοτίβα εμπνευσμένα από την φύση σε έντονους πράσινους χρωματισμούς είναι και πάλι της μόδας. Φέρτε λοιπόν την ζούγκλα μέσα στο διαμέρισμα ή το σπίτι σας.

  1. Έντονα γεωμετρικά σχήματα

Γεωμετρικά σχήματα σε ζωηρούς χρωματισμούς, ταιριάζουν σε κάθε περίπτωση και θα δώσουν στον χώρο σας τον χαρακτήρα που αναζητούσε.

  1. Λουλουδάτα σχέδια

Μιμούμενοι τις τάσεις του ‘70 τα patterns με λουλούδια θα δώσουν στον χώρο σας μια παιχνιδιάρικη και ρομαντική αίσθηση δημιουργώντας ένα bohemian στυλ.

  1. Εφέ που θυμίζει μάρμαρο

Οι μεγάλες επιφάνειες από μάρμαρο προσδίδουν σίγουρα μια πολυτέλεια και μια κομψότητα στον χώρο. Είναι όμως και μια αρκετά δαπανηρή λύση. Έτσι λοιπόν, ταπετσαρίες σε χρωματισμούς αλλά και υφή μαρμάρου είναι μια οικονομική πρόταση αίσθησης πολυτέλειας.

  1. Γραφικά μοτίβα

Οι ταπετσαρίες που μοιάζουν με γραφή μολυβιού πάνω σε χαρτί, γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Ιδανική λύση για γραφεία, μπάνια αλλά και κουζίνες.

  1. Animals Prints

Μπορεί να τα έχουμε συνηθίσει περισσότερο σε παιδικά δωμάτια όμως ταπετσαρίες σε animal prints αποτελούν μια ενδιαφέρουσα επιλογή και για το σαλόνι ή το μπαρ. Ακόμα κι αν είναι μόνο σε έναν τοίχο, αυτά τα σχέδια μπορούν να ζωντανέψουν ένα χώρο και να προσθέσουν μια αίσθηση δυναμισμού.

  1. Χοντρές λωρίδες

Οι χοντρές λωρίδες βοηθούν στη διάσπαση των μονοχρωματικών τοίχων, ενώ παράλληλα δίνουν στους χώρους μια εκλεπτυσμένη εμφάνιση. Πιο συγκεκριμένα, οι ταπετσαρίες με μεγάλες ρίγες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για ένα αυτοκρατορικό στυλ κατάλληλο για υπνοδωμάτια ή χώρους εστίασης.