DIY: Φτιάξτε ιδιαίτερες γλάστρες από τσιμέντο

DIY: Φτιάξτε ιδιαίτερες γλάστρες από τσιμέντο

Το τσιμέντο είναι ένα υλικό όπου πέρα από την κατασκευαστική του ιδιότητα, τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να χρησιμοποιείται και για διακοσμητικούς λόγους σε όψεις, έπιπλα αλλά και αντικείμενα. Προσδίδει στον χώρο αυτό που ονομάζουμε βιομηχανικό στυλ. Η χυτή διαδικασία επεξεργασίας του και τελικής διαμόρφωσης του επιτρέπει να πάρει διάφορες μορφές και να σταθεροποιηθεί όπως εμείς επιθυμούμε. Έτσι λοιπόν σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε τις δικές σας ξεχωριστές γλάστρες από τσιμέντο, οι οποίες θα κοσμούν το σπίτι και το μπαλκόνι σας. Είναι πολύ πιο εύκολο από όσο ακούγεται…

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Προμηθευτείτε από ένα κατάστημα με δομικά υλικά, ένα μικρό (ή μεγαλύτερο, ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε) σακί τσιμέντο χωρίς χαλίκια (καλλιτεχνίας, ταχείας πήξεως). Θα χρειαστείτε ακόμα γάντια, νερό και τα καλούπια.

Τώρα για καλούπι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιά τενεκεδάκια ή πλαστικά μπουκάλια ή ποτήρια, ή ότι άλλο φανταστείτε, ανάλογα το μέγεθος της γλάστρας που θέλετε θα φτιάξετε. Να θυμάστε θα χρειαστείτε δύο δοχεία ένα μεγαλύτερο για το εξωτερικό καλούπι και ένα μικρότερο για τον κενό χώρο της γλάστρας. Αναδεύστε την σκόνη τσιμέντου με νερό ακολουθώντας τις οδηγίες του προϊόντος σας.

Ρίξτε στο μεγάλο δοχείο μια ποσότητα από το μείγμα και στερεώστε το μικρότερο δοχείο εσωτερικά. Βάλτε κάποιο βαρίδιο μέσα στο μικρό δοχείο ώστε να μην μετακινηθεί.

Αν θέλετε τρύπα για το νερό μπορείτε να στερεώσετε στο κέντρο του ένα καλαμάκι. Αφήστε το να στεγνώσει. Ξεκαλουπώστε και η γλάστρα σας είναι έτοιμη! Μπορείτε να ξύσετε, να βάψετε και να διακοσμήσετε την γλάστρα σας όπως επιθυμείτε.