close

Νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ λάβας

Και τι έγινε που νηστεύετε; Έτσι θα σας άφηνα εγώ; Αφού σας ξέρω , μετά την φακή και το μπαρμπούνι, θέλετε και το γλυκάκι σας. Και τι γλυκό! Ξεχειλίζει σοκολάτα!

 Προετοιμασία 10 λεπτά

Μαγείρεμα 20 λεπτά

Υλικά

  • Για 4 άτομα
  • 65γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100γρ.κρυσταλλική ζάχαρη
  • 30γρ. κακάο σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ μαγειρική σόδα
  • 56ml καλαμποκέλαιο l
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 200ml γάλα αμυγδάλου ή σόγιας ή κάποιο άλλο νηστίσιμο της προτίμησής σας.
  • 22γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, 4 τετράγωνα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε ή αλείψτε με λάδι 4 ατομικά πυρίμαχα φορμάκια ή φορμάκια μας χρήσης αλουμινίου. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι, το μπέικιν και τη σόδα.
  2. Προσθέστε το λάδι, τη βανίλια και ανακατέψτε. Σταδιακά, προσθέστε και το γάλα μέχρι να αποκτήσετε ένα βελούδινο μίγμα.
  3. Μοιράστε το μίγμα στα φορμάκια και τοποθετείστε στο κέντρο του καθενός, από ένα κομμάτι σοκολάτα.
  4. Ψήστε για 20 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρά για 15 λεπτά περίπου πριν τα αφαιρέσετε από τα φορμάκια.

Για να τα αφαιρέσετε, περάστε ένα μαχαιράκι ανάμεσα στο κέικ και το σκεύος και αναποδογυρίστε το σε ένα πιάτο. Πασπαλίστε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρετε τα αμέσως.


Ο Gus γεννήθηκε στον Καναδά και ήρθε στην Ελλάδα όταν ήταν 7 ετών. Μεγάλωσε σε ένα σπίτι γεμάτο μυρωδιές απο φαγητά και γλυκά και με μητέρα Σμυρνιά την οποία λατρεύει. Όταν ήταν νέος, λεπτός και (λιγότερο) ωραίος από τώρα, είχε δουλέψει σε κινηματογράφο, βιντεοκλάμπ, κρεπερί και καφετέρια. Εσείς τον γνωρίσατε σαν μάγειρα στους τηλεοπτικούς σας δέκτες , αλλά το φλέρτ του με την ζαχαροπλαστική είχε αρχίσει χρόνια πριν. Μπορεί να τρέφεται αποκλειστικά με cheesecake και φυστικοβούτυρο και δίνει αγώνα ώστε να ενταχθούν και επίσημα στις λίστες με τις τροφές που αδυνατίζουν. Μιλάει την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Ναι, έχει μούσι και tattoo.

INSTAGRAM FEED