Υπέροχες ιδέες για ένα όμορφο μπάνιο

Υπέροχες ιδέες για ένα όμορφο μπάνιο

Το μπάνιο είναι το δεύτερο σαλόνι του σπιτιού μας. Πολλές φορές δεν το συνειδητοποιούμε αλλά ένας επισκέπτης στο σπίτι μας πέρα από τον κυρίως χώρο με το καθιστικό, είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να επισκεφτεί το μπάνιο. Γι’ αυτό παίζει ρόλο τι εντύπωση θα αφήσει στον καλεσμένο μας. Αλλά πέρα από τον επισκέπτη, το μπάνιο είναι το δωμάτιο του σπιτιού που  όλοι χρησιμοποιούμε καθημερινά και πολλές φορές. Οπότε, δεν πρέπει να το παραμελούμε σε καμία περίπτωση.

Ένα μικρό, άχαρο και σκοτεινό μπάνιο μπορεί να μεταμορφωθεί με απλές κινήσεις σε ένα όμορφο και καλαίσθητο χώρο.

Σίγουρα τα πλακάκια και τα είδη υγιεινής παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Αν το μπάνιο σας είναι μικρό, κινηθείτε σε λευκές αποχρώσεις ώστε να το φωτίσετε και να κάνετε τον χώρο να δείχνει μεγαλύτερος. Ανοιχτόχρωμα πλακάκια με σχέδιο ή χωρίς, λευκές κουρτίνες, ή τζάμι θα δώσουν την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου.

Οργανώστε το μπάνιο σας, ώστε να είναι άμεσα πιο εύχρηστο, τακτοποιημένο, εξοικονομώντας ταυτόχρονα χώρο. Επιλέξετε ψάθινα καλάθια ή κουτιά αποθήκευσης για να τοποθετήσετε τα απαραίτητα αντικείμενα. Τοποθετήστε τις πετσέτες σε ρολό πάνω σε ράφια ώστε να είναι άμεσα ορατές. Χρησιμοποιήστε τον χώρο πάνω από την λεκάνη ή πίσω από την πόρτα σε περίπτωση που έχετε μικρό μπάνιο.

Βάλτε την φύση μέσα στο μπάνιο σας! Επιλέξτε μικρά καλλωπιστικά φυτά κατάλληλα για χώρους με υγρασία, όπως μπαμπού, αλόη, πόθος ή φτέρη. Κρεμάστε τα πάνω από την μπανιέρα ή την ντουζιέρα, τοποθετήστε τις γλάστρες δίπλα ή πάνω στα έπιπλα του μπάνιου, στολίστε το περβάζι του παραθύρου και αφεθείτε στη μαγεία ενός τροπικού περιβάλλοντος που θα σας χαλαρώσει υπό το φως των κεριών.

Μην φοβηθείτε το χρώμα στο μπάνιο σας. Πολλές φορές λέμε επιλέξτε παλ αποχρώσεις για τις μεγάλες επιφάνειες και τονίστε με χρώμα μικρές λεπτομέρειες. Μπορεί να συμβεί όμως και το αντίστροφο δίνοντας τύπο και χαρακτήρα στο μπάνιο σας και κάνοντάς το να ξεχωρίσει. Βάλτε λοιπόν χρώμα στο μπάνιο σας, σε έναν ή περισσότερους τοίχους του δημιουργώντας μια διαφορετική ατμόσφαιρα.