20 tips ομορφιάς για πολυάσχολες

20 tips ομορφιάς για πολυάσχολες

1. Επιλέγετε προϊόντα που έχουν περισσότερες από μία χρήσεις. Για παράδειγμα χρησιμοποιείτε αντηλιακά προσώπου με χρώμα ώστε και να προστατεύετε την επιδερμίδα σας από την ηλιακή ακτινοβολία και να καλύπτετε τις ατέλειες, χωρίς να χρειάζεται η χρήση make up.

2. Αν η επιδερμίδα σας έχει τάση ακμής ή εμφανίζει ατέλειες-ανοιχτοί πόροι ή στίγματα-χρησιμοποιείστε καθαριστικά προϊόντα και κρέμες που προστατεύουν την επιδερμίδα και βοηθούν στην αντιμετώπιση των ατελειών.

3. Για τον καθαρισμό του προσώπου και γρήγορο ντεμακιγιάζ επιλέγετε προϊόντα 2 σε 1-για πρόσωπο και μάτια, ή 3 σε 1 -καθαρίζουν πρόσωπο και μάτια και ταυτόχρονα κάνουν απολέπιση.

4. Πλένεστε με shower gel εμπλουτισμένα με ενυδατικούς παράγοντες, ώστε να μην χρειάζεται καθημερινά να βάζετε μετά γαλάκτωμα ή κρέμα σώματος για ενυδάτωση.

5. Αντί για απολέπιση σώματος χρησιμοποιείτε τρίχινο γάντι όταν κάνετε μπάνιο.

6. Μετά το βούρτσισμα των δοντιών, βάζετε πάντα στα χείλη σας lip balm ώστε να τα διατηρείτε ενυδατωμένα και έτσι να μην σκάνε.

7. Χρησιμοποιείτε μεγάλα πινέλα για να βάλετε πούδρα και ρουζ.

8. Αντί για concealer απλώστε λίγο υγρό makeup κάτω από τα μάτια με τη βοήθεια μιας μπατονέτας.

9. Χρησιμοποιείτε για μακιγιάζ προϊόντα 2 σε 1 ή και 3 σε 1. Για παράδειγμα ένα κρεμώδες ρουζ για τα μάγουλα, για σκιά ματιών και για χρώμα στα χείλη. Ιδανικό το ζεστό ροζ και το καφέ-κόκκινο.

10. Το πρωί για να δώσετε λάμψη στα μάτια, περάστε με μια μπατονέτα πολύ ανοιχτόχρωμη σκιά στα κάτω και πάνω βλέφαρα.

11. Για να διώξετε την κούραση από τα μάτια σας και περάστε στη μέσα πλευρά του κάτω βλεφάρου σας μια μολυβιά με λευκό μολύβι ματιών.

12. Χρησιμοποιείτε ουδέτερα χρώματα στο μακιγιάζ σας ώστε να μη χάνετε χρόνο για να κάνετε αρμονικούς συνδυασμούς.

13. Προτιμήστε προϊόντα που έχουν μεγάλη διάρκεια-κραγιόν, σκιές ματιών, ρουζ- ώστε να μην χρειάζεται να τα ανανεώνετε μέσα στη μέρα.

14. Αν βάζετε μάσκαρα πρωϊ και βράδυ, προτιμήστε μία που διαθέτει και θρεπτικές για τις βλεφαρίδες ιδιότητες.

15. Για τα νύχια σας προτιμήστε ανοιχτά χρώματα, που σε αντίθεση με τα σκούρα, δεν δείχνουν την τυχόν κακοτεχνία.

16. Για να μην χρειάζεστε συχνές βαφές, επιλέξτε χρώμα το πολύ σε δυο τόνους πιο ανοιχτούς από το φυσικό τους. Έτσι όταν μακραίνουν οι σκούρες ρίζες δεν θα κάνουν μεγάλη αντίθεση.

17. Τα μαλλιά μεσαίου μήκους είναι αρκετά κοντά για να τα στεγνώνετε και να τα φορμάρετε γρήγορα, αλλά και αρκετά μακριά ώστε, αν δεν έχετε χρόνο για φορμάρισμα, να τα μαζεύετε πίσω σε αλογοουρά.

18. Αν τα μαλλιά σας λαδώνουν και δεν προλάβετε να λουστείτε, ψεκάστε τις ρίζες με λακ. Θα απορροφήσει τη λιπαρότητα.

19. Αν δεν προλαβαίνετε να πάτε κομμωτήριο, φορμάρετε μόνο τις μπροστινές τούφες των μαλλιών και πιάστε τα υπόλοιπα πίσω σε αλογοουρά ή σινιόν.

20. Για να δώσετε όγκο στα μαλλιά σας στεγνώνετε τα από την αντίθετη κατεύθυνση. Για ακόμα περισσότερο όγκο γυρίστε τα μαλλιά σας ανάποδα, ψεκάστε τις ρίζες με λακ, σηκώστε το κεφάλι, κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και μετά χτενίστε τα.

Μαρία Ανδρέου