Κόκκινο κραγιόν-πως να επιλέξετε το σωστό για εσάς.

Κόκκινο κραγιόν-πως να επιλέξετε το σωστό για εσάς.

Διαχρονικό, σέξυ, και απόλυτο σύμβολο θηλυκότητας, το κόκκινο κραγιόν δεν πρέπει να λείπει απο κανένα γυναικείο νεσεσέρ.

Πολλές γυναίκες τολμούν το κόκκινο κραγιόν μόνο σε επίσημες εμφανίσεις ενώ άλλες το επιλέγουν καθημερινά ως βασικό αξεσουάρ ομορφιάς!

Υπάρχουν όμως και γυναίκες που θεωρούν ότι απλά δεν τους ταιριάζει και ως αποτέλεσμα δεν το επιλέγουν ποτέ.

Η πραγματικότητα όμως είναι πως υπάρχει ένα τέλειο κόκκινο κραγιόν για όλες! 

Το να σας κολακεύει απόλυτα βασίζεται στην απλή διαδικασία του να εντοπίσετε τον σωστό τόνο για εσάς. 

 

Πως να επιλέξετε την σωστή απόχρωση για τα χρώματα σας

 

Κοιτάζοντας την απόχρωση που έχουν οι φλέβες στο εσωτερικό του καρπού σας, μπορείτε να προσδιορίσετε αν έχετε ψυχρό, ζεστό η ουδέτερο τόνο επιδερμίδας.

Χωρίς να αποτελεί ακριβές επιστήμη σίγουρα βοηθάει όσες γυναίκες δυσκολεύονται να αποφασίσουν με το ‘μάτι’ ποια απόχρωση τους ταιριάζει περισσότερο.

Μπλε/μωβ φλέβες συνήθως υποδηλώνουν ψυχρό τόνο επιδερμίδας, περισσότερο πράσινη όψη στις φλέβες προμηνύει ζεστό τόνο επιδερμίδας η με ελαφρώς κίτρινη χροιά και μια ‘απροσδιόριστη’ απόχρωση μεταξύ μπλε/πρασίνου σημαίνει πως έχετε ουδέτερο τόνο επιδερμίδας. Σε αυτή τη περίπτωση ίσως έχετε παρατηρήσει πως σας ταιριάζουν τα περισσότερα χρώματα στο μακιγιάζ.

 

Αφού καταλήξετε σε τι κατηγορία/τόνου επιδερμίδα είστε μπορείτε να αναζητήσετε πιο συγκεκριμένα την απόχρωση που θα σας ταιριάζει.

Στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες ταιριάζουν περισσότερο οι φωτεινές κόκκινες αποχρώσεις η αυτές που έχουν ως βάση το μπλε, στις μεσαίες/σταρένιες επιδερμίδες ταιριάζουν ιδιαίτερα οι ‘πλούσιες’ αποχρώσεις όπως κόκκινο του κρασιού -αλλά και όσες έχουν ως βάση το πορτοκαλί, και οι σκουρόχρωμες επιδερμίδες δείχνουν υπέροχες με βαθιές κόκκινες αποχρώσεις που έχουν ρουμπινί η κεραμιδί χροιά.

 

Επιλογη υφής 

 

Εδώ το βασικό κριτήριο επιλογής είναι τι τελική ένταση επιθυμείτε από τι κραγιόν σας και φυσικά σε τι διάρκεια στοχεύετε.

Ο ματ υφές είναι μεν πιο σταθερές και προσφέρουν καλύτερη χρωματική ένταση αλλά απαιτείται καλή προετοιμασία πριν την εφαρμογή για καλό αισθητικό αποτέλεσμα. Εφόσον έχουν τη τάση να φέρνουν τη προσοχή σε ξηρά και σκασμένα χείλη, η απολέπιση και ήπια ενυδάτωση των χειλιών θεωρούνται δεδομένες κινήσεις πριν από τη χρήση ενός ματ κραγιόν η lip cream.

Οι κρεμώδεις υφές έχουν μικρότερη διάρκεια στα χείλη μεν, όμως προσφέρουν ένα επίπεδο ενυδάτωσης παράλληλα και είναι καλή επιλογή για ένα πιο ζουμερό αποτέλεσμα στα χείλη. Σίγουρα όμως στην περίπτωση επιλογής ενυδατικού κραγιόν θα χρειαστεί να πάρετε μαζί το κραγιόν σας για ρετούς κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

Αναζητήστε λοιπόν την τέλεια απόχρωση κόκκινου κραγιόν για εσάς και απολαύστε το άμεσο στυλ αλλά και αυτοπεποίθηση που χαρίζει!