Μακιγιάζ για… κρυολόγημα!

Μακιγιάζ για… κρυολόγημα!

Ενα κρυολόγημα ή συνάχι μπορεί να δυσκολέψει ιδιαίτερα το έργο του μακιγιάζ αφού ενοχλητικά συμπτώματα όπως καταρροή και μάτια με τάση να δακρύζουν καθιστούν αδύνατη τη χρήση ορισμένων προϊόντων. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν αυτές τις μέρες ώστε να έχουμε μιά “αξιοπρεπή” εμφάνιση στις εξόδους μας ή στη δουλειά μας;

Δοκιμάστε τις παρακάτω απλές συμβουλές, που έχουν στόχο να  σας κάνουν να δείχνετε πιο ξεκούραστες και φρέσκιες έως ότου αναρρώσετε και μπορέσετε να ακολουθήσετε ξανά την αγαπημενη ρουτίνα στο μακιγιάζ σας.

Βάση προσώπου

Αφού εφαρμόσετε μια ελαφριά ενυδατική κρεμα, επιλέξτε προϊόν με ελαφριά κάλυψη όπως π.χ. tinted moisturizer ή B.B. cream, αντί για κάποιο makeup ώστε όταν φυσάτε τη μύτη σας (και μοιραία αφαιρείται από εκείνη τη περιοχή το προϊόν) η χρωματική απόκλειση σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο να μην είναι τόσο δραματική.

Επιλέξτε εκδοχή χωρίς οινόπνευμα ή άρωμα ιδιαίτερα αν έχετε ταλαιπωρημένο δέρμα γύρω από τη μύτη προς αποφυγήν τσουξιματος και περαιτέρω ερεθισμού/ξηρότητας.

Για την περιοχή κατω από τα μάτια επιλέξτε μια κρεμα ματιών με μεταλλικό ή roll on απλικατερ για να μειώσει τα πρηξίματα αρχικά και κατόπιν εφαρμόστε ένα κονσιλερ σε κρεμώδη μορφή με ταμποναριστές κινήσεις και κλειδώστε το αποτελεσμα με λίγη πούδρα σε ελεύθερη μορφή.

Extra tip

Να έχετε πάντα μαζί σας ένα σπρέι ενυδάτωσης π.χ. Evian, ροδόνερο,  ή απλώς γεμίστε με εμφιαλωμένο νερό κάποιο άδειο μπουκάλι με ψεκαστήρι για να ανανεώνετε την αίσθηση ελαστικότητας στο δέρμα σας και να αναζωογονεί ελαφρώς τις αισθήσεις σας όταν νιώθετε δυσφορία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορείτε να προσθέσετε 2-3 σταγόνες αμυγδαλέλαιο (ή οποίο λεπτόρρευστο έλαιο διαθέτετε,) για έξτρα περιποίηση.

Μάτια

Τα δυο σημαντικότερα προϊόντα που θα χρειαστείτε είναι ένα ψαλιδάκι για τις βλεφαριδες και μια αδιάβροχη μάσκαρα. Γυρνάτε αρχικά τις βλεφαριδες πατώντας μερικά δευτερόλεπτα να σχηματιστεί καμπύλη και κατόπιν 2-3 στρώσεις αδιάβροχη μάσκαρα για να ανοίξει το βλέμμα σας. Αν είναι ιδιαίτερα κοκκινισμένα τα μάτια σας, επιλέξτε μια μάσκαρα σε μπλε ρουά/navy blue απόχρωση η οποία έχει την ιδιότητα να κάνει τους βολβούς των ματιών να φαίνονται λευκότεροι και κατ’ επέκταση τα μάτια σας λιγότερο ταλαιπωρημένα.

Extra tip

Όσες θέλετε λιγη παραπάνω ένταση στο βλέμμα μπορείτε να προσθέστε μια γραμμή αδιάβροχο μαύρου eyeliner στα άνω βλέφαρα και λίγο μπεζ μολύβι στην υγρή γραμμή για να ανοίξει ακόμα περισσότερο το βλέμμα.

Χείλη/μάγουλα

Για τα χείλη επιλέξτε ένα tinted lip balm αντί για κάποιο έντονο κραγιόν ή lip-cream και αν έχετε κανονική-ξηρή επιδερμίδα μπορείτε να το εφαρμόσετε και στα μάγουλα ως ρουζ για λίγο φυσικό χρώμα. Εναλλακτικά ένα ρουζ σε κρεμώδη ή στικ υφή ειναι ιδανικό για μια φυσική και διακριτική δόση χρώματος στα μάγουλα. Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα επιλέξτε ένα ροδακινί ρουζ σε κλασική μορφή πούδρας το οποίο θα δώσει μια μικρή αλλά σημαντική αίσθηση “υγείας” στο δέρμα σας.

Extra tip

Μπορείτε να εφαρμόσετε με ένα χνουδωτό blending brush λίγο ρουζ στα βλέφαρα σας αντί για σκιά, ή να ταμποναρετε ελαφρως ένα highlighter σε στικ μορφή κάτω από το τόξο του φρυδιού για διακριτική λάμψη.

Ως τελευταία συμβουλή θα σας πρότεινα να έχετε μαζί σας είτε λίγο φυσικο όρο ή κολλύριο για να ενυδατώνετε τα μάτια σας, τα οποία πιθανόν να παρουσιάσουν ξηρότητα λόγω της αφυδάτωσης που προκύπτει συνήθως από το κρυολόγημα.

Εύχομαι να βρήκατε χρήσιμες τις συμβουλές μου και πάνω απ’ όλα… καλή ανάρρωση!