Τα 6 μυστικά της ερωτικής ευτυχίας

Τα 6 μυστικά της ερωτικής ευτυχίας

Εχει περάσει καιρός από τότε που ζούσατε αυθόρμητες στιγμές πάθους και έρωτα με τον σύντροφό σας, καθώς πλέον τον χώρο σας «καταλαμβάνουν» τα παιδιά που άλλοτε παίζουν και τρέχουν στα δωμάτια του σπιτιού και άλλοτε κλαίνε, μαλώνουν και επιδιώκουν με κάθε τρόπο την προσοχή σας. Ο ερωτισμός παρόλα αυτά μεταξύ σας παραμένει έντονος και οι δυο σας αναπολείτε τις παλιές εποχές που ήσαστε μόνοι και ανεξάρτητοι.

Υπάρχει όμως τρόπος να «ξεκλέψετε» μαζί με τον σύντροφό σας μερικές στιγμές από την καθημερινότητά σας προκειμένου να τις αφιερώσετε αποκλειστικά στην δική σας απόλαυση. Διαβάστε τι προτείνουν οι ειδικοί του Womansday.com, οι οποίοι μεταφέρουν τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες πραγματικών, ευτυχισμένων ζευγαριών.

1. Προγραμμάτισε τον… αυθορμητισμό

Μπορείτε να κουβεντιάσετε με τον σύντροφό σας και να προγραμματίσετε από κοινού τον χρόνο κατά τη διάρκεια του οποίου θα περάσετε όμορφες στιγμές. Για παράδειγμα, κανονίστε να αφήσετε τα παιδιά με κάποιο φίλο ή συγγενή για μερικές ώρες το Σαββατοκύριακο. Αυτό που χρειάζεται είναι να γίνετε και οι δυο σας δημιουργικοί, διότι δεν πρέπει να σχεδιάζετε και να μένετε μόνο στα σχέδια αλλά και να προγραμματίζετε τον χρόνο αυτό μέσα στην εβδομάδα ή στο μήνα, κατά τον ίδιο τρόπο που κανονίζετε το ραντεβού με τον οδοντίατρο!

2. Εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία

Δεν χρειάζεται πάντα να «αφήνετε» το σεξ για το Σαββατοκύριακο, αλλά καλό θα ήταν να αρπάζετε κάθε ευκαιρία που σας προσφέρετε για λίγο… ερωτικό παιχνίδι με τον σύντροφό σας, «και αν είναι μόνο για ένα 20λεπτο» λέει η σύμβουλος γάμου Sharon Gilchrest O’Neill. Ακόμη και μερικά προκαταρκτικά είναι αρκετά για να τονώσουν την σεξουαλική σας ζωή, χωρίς απαραίτητα να περάσετε στο «κυρίως πιάτο» με τον άνδρα σας, τις καθημερινές.

3. Αφήστε τις κουβέντες για την επομένη

Φροντίστε να «χαλαρώσετε» την ατμόσφαιρα στο σπίτι, όταν βλέπετε ότι τα παιδιά σας έχουν πάει για ύπνο στην ώρα τους και πιθανώς δεν θα σας διακόψουν. Αφήστε τις συζητήσεις για τα οικονομικά του σπιτιού ή τις δουλειές για την επομένη και προσπαθήστε να πλησιάσετε τον σύντροφό σας με πιο ρομαντικές… κουβέντες. Ποιος έχει διάθεση για σεξ, όταν σκέφτεται τις υποχρεώσεις και τα χρέη;

4. Θέστε… όρια!

Δεν χρειάζεται να κλειδώσετε την πόρτα της κρεβατοκάμαράς σας, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ότι τα παιδιά δεν θα σας πιάσουν στα «πράσα». Είναι απαραίτητο όμως, να τους δημιουργήσετε την αίσθηση ότι το υπνοδωμάτιο είναι ο προσωπικός χώρος «της μαμάς και του μπαμπά», ώστε να μην εισβάλουν όποτε θέλουν και κυρίως, χωρίς να χτυπήσουν την πόρτα. «Φροντίστε σε κάθε περίπτωση να πηγαίνουν για ύπνο στην ώρα που απαιτεί η κάθε ηλικία και να είστε σίγουροι ότι δεν θα σας ενοχλήσει κανείς» λέει η ψυχολόγος, Victoria Zdrok Wilson.

5. Πειραματιστείτε!

«Να είστε ανοιχτοί σε διαφορετικούς τρόπους σεξουαλικής έκφρασης» προτείνει η ψυχολόγος Wilson, «και μην περιορίζεστε στα στενά πλαίσια του σπιτιού σας» προσθέτει. Με άλλα λόγια, η ειδικός συστήνει στα ζευγάρια να μην επιλέγουν το βαρετό, συμβατικό σεξ πριν από τον ύπνο, αλλά να «κανονίζουν» οι σύντροφοι μεταξύ τους και πιο… τολμηρά πράγματα ή σημεία. Τι θα λέγατε για λίγη… γρήγορη δράση στην αποθήκη του σπιτιού;

6. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας

«Δεν προτείνουμε την περιποίηση για να αρέσει ο ένας στον άλλον μόνο» αναφέρει η σύμβουλος γάμου Sharon Gilchrest O’Neill. «Χρειάζεται ο καθένας να αισθάνεται καλά με τον εαυτό του προκειμένου να έχει διάθεση για ερωτικές στιγμές με το ταίρι του» εξηγεί η ίδια. Γι αυτό, φροντίστε να δείχνετε αλλά κυρίως και να νιώθετε σέξι, αν θέλετε να διεγείρετε ερωτικά τον άνδρα σας -ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο, μερικά καινούρια εσώρουχα ή ένα ιδιαίτερο άρωμα μπορεί να σας βοηθήσουν να το πετύχετε.

Μαρία Κόλλια