Άλλο σχέση, άλλο αγάπη!

Άλλο σχέση, άλλο αγάπη!

‘Οι σχέσεις αποτελούν δομή, ενώ η αγάπη είναι αδόμητη. Η αγάπη λοιπόν σχετίζεται ασφαλώς, αλλά δεν μετατρέπεται ποτέ σε σχέση. Η αγάπη είναι μια διαδικασία από τη μια στιγμή στην επόμενη. Να το θυμάσαι.

Η αγάπη αποτελεί μια κατάσταση της ύπαρξής σου, όχι μια σχέση. Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν κι υπάρχουν άνθρωποι που δεν αγαπούν.

Οι άνθρωποι που δεν αγαπούν υποκρίνονται πως αγαπούν μέσω των σχέσεων. Οι άνθρωποι που αγαπούν δεν χρειάζεται να έχουν κάποια σχέση – η αγάπη αρκεί.

Να είσαι άνθρωπος που αγαπά αντί να βρίσκεσαι μέσα σε μια σχέση αγάπης – διότι οι σχέσεις συμβαίνουν τη μια μέρα και εξαφανίζονται την άλλη. Είναι λουλούδια που το πρωί ανθίζουν κι ως το βράδυ έχουν χαθεί.

Πολλοί δυσκολεύονται να είναι άνθρωποι που αγαπούν κι έτσι δημιουργούν κάποια σχέση – και ξεγελάνε τον εαυτό τους και τους άλλους: “Τώρα είμαι άνθρωπος που αγαπάει, αφού έχω μια σχέση”. Κι η σχέση μπορεί να είναι μονοπωλιακή, κτητική, αποκλειστική.

Η σχέση μπορεί να υπάρχει μόνο από φόβο, μπορεί να μην έχει τίποτε να κάνει με αγάπη. Η σχέση μπορεί να είναι απλώς ένα είδος ασφάλειας – οικονομικής ή άλλης. Η σχέση είναι αναγκαία μόνον επειδή δεν υπάρχει αγάπη. Η σχέση είναι ένα υποκατάστατο.

“Να είσαι σε εγρήγορση! Η σχέση καταστρέφει την αγάπη, καταστρέφει την ίδια τη δυνατότητα της γέννησής της”

Osho: Walk Without Feet, Fly Without Wings and Think Without Mind.

Επιμέλεια : Μάνος Μηκίδης