Άγιος Βαλεντίνος : ΝΑΙ στον έρωτα, ΟΧΙ στο εμπόριο

Άγιος Βαλεντίνος : ΝΑΙ στον έρωτα, ΟΧΙ στο εμπόριο

Ω ναι ξαναήρθε αυτή η ημέρα… Τι εννοείς ποια ημέρα? Αυτή η ημέρα που η απανταχού singles ενώνονται με τους απανταχού παντρεμένους και ψάχνουν ένα μέρος για να κρυφτούν από τους απανταχού ερωτευμένους που γιορτάζουν τον Άγιο… Τον Βαλεντίνο καλέ…

Μη νομίζεις ότι είμαι μία ρεαλίστρια που θεωρεί τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου απλά εμπορική, for the record έχω δει το «Μια βραδιά στο Νοτινγκ Χιλλ» εκατοντάδες φορές οπότε αυτό με κατατάσσει στους αθεράπευτα ρομαντικούς αλλά, βλέπεις υπάρχει ένα αλλά δεν μπορώ την τόση γλύκα να ρέει άφθονη σε περίπτερα, ανθοπωλεία, ζαχαροπλαστεία….

Τι να γιορτάσουμε δηλαδή εγώ με τον Husband την αγάπη και τον έρωτα μας? Μα αυτό το γιορτάζουμε κάθε μέρα που περνά, γιατί για ένα παντρεμένο ζευγάρι κάθε μέρα που περνά και δεν έχει αλληλοσκοτωθεί είναι μια γιορτή… Και τι δώρο να μου φέρει δηλαδή, αρκουδάκι? Αχ αρκουδάκι… πόσο μου άρεσαν τα αρκουδάκια, τώρα με ένα τετράχρονο στο σπίτι όπου σταθώ και όπου βρεθώ βλέπω και ένα γλυκό απαλό λούτρινο και ονειρεύομαι να το… πετάω.

Μήπως να μου έφερνε λουλούδια… Ωραία ιδέα αυτή αν άλλαζε εκείνος το νερό στο βάζο κάθε μέρα θα τα δεχόμουνα με χαρά. Μήπως να του έπαιρνα εγώ ένα δώρο? Το πιο ιδανικό θα ήταν να συγκρατούσα τα νεύρα μου και να μη γκρίνιαζα, αυτό θα ήταν το καλύτερο δώρο, θεωρητικά μιλάω πάντα μη μπερδεύεσαι!

Μη σκέφτεσαι πως ένα ρομαντικό δείπνο είναι ότι πρέπει γιατί έχουμε τέσσερις μέρες τη μικρή με ίωση και κάθε βράδυ ανά δύο ώρες ξυπνάμε εναλλάξ για να δούμε τη θερμοκρασία της όποτε δεν υπάρχει περίπτωση να ξενυχτήσουμε, ίσα που ντυνόμαστε για να πάμε γραφείο και ονειρευόμαστε έναν ανενόχλητο υπνάκο…

Καλά, καλά σε έχω ξενερώσει τώρα αλλά αυτός ο Άγιος Βαλεντίνος μας έφερε στο σήμερα και δεν είναι καθόλου άσχημο με τα ups and downs, την γκρίνια και την ρουτίνα κάθε χρόνο σε αυτή τη γιορτή έχουμε την οικογενειακή μας παράδοση που δε μοιάζει βγαλμένη από ερωτική κομεντί αλλά εμάς μας αρέσει… έτσι όποιος από τους δύο σχολάσει πρώτος φέρνει στο σπίτι μια μικρή σοκολατίνα τούρτα (σε σχήμα καρδιάς κατά προτίμηση) και… τρία κουταλάκια είναι έτοιμα να την καταβροχθίσουν, και ο μεγαλύτερος έρωτας η μικρή μας… τρώει πρώτη και καλύτερη!