Το γαλλικό Country και πώς να το βάλετε στο σπίτι σας

Το γαλλικό Country και πώς να το βάλετε στο σπίτι σας

Φαίνεται πως η γαλλική εξοχή έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει από όμορφα λιβάδια με ηλιοτρόπια και φρεσκοψημένα κρουασάν. Στην πραγματικότητα έχει αποκτήσει το δικό της ξεχωριστό διακοσμητικό στυλ.

Ένα στυλ με πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα, φωτεινά χρώματα και αισθητική που δεν είναι ποτέ ομοιογενής, αλλά διαμορφώνεται από πολλές μικρές διακοσμητικές εκπλήξεις. Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα και δείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για να βάλετε αυτό το μοναδικό στυλ στο σπίτι σας.

Βάλτε όσα περισσότερα αναμορφωμένα ξύλινα έπιπλα μπορείτε. Επεξεργαστείτε τα παλιά σας έπιπλα και δώστε τους αναπαλαιωμένο στυλ. Όσα περισσότερα τόσο το καλύτερο.

 

Τα έπιπλα από καπλαμά είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία του γαλλικού country. Το υλικό αυτό το συναντούμε συνήθως στην πλάτη κάποιας καρέκλας ή στα ντουλάπια της κουζίνας.

 

Οι ξύλινοι πολυέλαιοι είναι must. Ένας πολυέλαιος θα κάνει τον χώρο σας φωτεινό και άνετο, ενώ το ξύλο θα φέρει ένα στοιχείο της φύσης στο εσωτερικό του σπιτιού σας.

 

Φέρτε λίγη ρομαντική πολυτέλεια στο υπνοδωμάτιό σας με ένα φανταχτερό, ανάγλυφο πλαίσιο στο κρεβάτι σας. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά, αλλά και πολύ όμορφα.

 

Αναδείξτε τα έπιπλά σας επιδιώκοντας μοτίβα και λεπτομέρειες σε σχήμα μαιάνδρων. Θα δώσουν βάθος και λίγο από το μεγαλείο του «παλαιού κόσμου».

 

Δώστε μια πολύ ιδιαίτερη πινελιά με μπερζέρες. Οι μπερζέρες είναι σύμβολα του πλούτου και τις χρησιμοποιούσαν κατά κόρον οι Γάλλοι αριστοκράτες.

 

Αναζητήστε έπιπλα με πόδια καμπριολέ. Οι πανέμορφη γραμμή τους προσθέτει μια ρομαντική νότα στους χώρους και έχει ιδιαίτερο οπτικό ενδιαφέρον.

 

Φέρτε λίγο από το… έξω μέσα με επιτραπέζια φωτιστικά– δοχεία. Με άλλα λόγια αναζητήστε φωτιστικά που η βάση τους μοιάζει με πέτρινο βάζο – είναι πολύ country!

 

Υιοθετήστε φανούς με κεριά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Χρησιμοποιήστε τα για να φωτίσετε το εσωτερικού του σπιτιού σας αλλά και τον κήπο.

 

Από τις κουρτίνες, μέχρι τα τραπεζομάντηλα και τις παπλωματοθήκες, η ομορφιά των κεντητών υφασμάτων πάει χέρι-χέρι με το γαλλικό country. Προτιμήστε ουδέτερα χρώματα για να μην σας αποσπούν από τον εκλεπτυσμένο τους σχεδιασμό.

Πηγή