Οργανώστε ένα πρωτότυπο θεματικό αποκριάτικο πάρτι που θα αφήσει εποχή

Οργανώστε ένα πρωτότυπο θεματικό αποκριάτικο πάρτι που θα αφήσει εποχή

Οι αποκριές έχουν φτάσει πριν καν το καταλάβουμε! Ήρθε λοιπόν ο καιρός να μασκαρευτούμε και να το γιορτάσουμε (ευκαιρία ψάχναμε). Αν σκέφτεστε να διοργανώσετε αποκριάτικο πάρτυ σας προτείνουμε να το κάνετε θεματικό, που είναι και της μόδας. 

Όλο και περισσότερο τάση είναι η διοργάνωση θεματικών μασκέ πάρτι στο σπίτι ή και έξω. Καλέστε λοιπόν τους φίλους σας στο σπίτι, ή οργανώστε το παιδικό αποκριάτικο πάρτι, ειδοποιώντας τους καλεσμένους σας για το θέμα που έχετε επιλέξει. Το να επιλέξετε ένα θέμα για το πάρτι σας δεν περιορίζει την φαντασία των μεταμφιέσεων αλλά απεναντίας δίνει μια κατεύθυνση τι να ψάξουν για να ντυθούν, ή τι στολές να φτιάξουν μόνοι τους οι καλεσμένοι. Ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει το θέμα με τον δικό του τρόπο και να επιλέξει να ντυθεί βάση του δικού του concept. Ο διαγωνισμός καλύτερης στολής είναι μια κλασική αξία σε αποκριάτικα πάρτι, πόσο μάλλον τώρα που θα έχετε κοινό θέμα άρα και κοινό μέτρο σύγκρισης.

Τώρα θα αρχίσετε να σκέφτεστε…θεματικό…αλλά τι θέμα να διαλέξω; Παρακάτω θα βρείτε μερικές έξυπνες ιδέες για θέμα στο αποκριάτικό σας πάρτι. Σκεφτείτε κάτι που να μπορούν να βάλουν οι καλεσμένοι τη φαντασία τους να δουλέψει ώστε να σκαρφιστούν πολλές ιδέες. Για παράδειγμα, θέματα βάσει εποχής είναι πάντα στο προσκήνιο (60’, 70’), με αποκορύφωμα τη disco. Κρεμάστε μια ντισκόμπαλα  την οποία μπορείτε να φτιάξετε εσείς από παλιά CD και προμηθευτείτε ένα μικρό φωτορυθμικό (στα καταστήματα παιχνιδιών θα βρείτε οικονομικές λύσεις). Αυτά τα δύο σε συνδυασμό φυσικά με disco μουσική αρκούν για να μεταφέρετε στο σπίτι σας μια άλλη εποχή.

Θέματα παρμένα από ταινίες, όπως πειρατές της καραϊβικής ή star wars ή οποιαδήποτε άλλη ταινία σας αρέσει και έχει χαρακτήρες για να πιαστείς, θα έχουν σίγουρα επιτυχία. Και αν όχι από συγκεκριμένη ταινία, τότε γενικεύστε το. Δηλαδή, σούπερ ήρωες, ή ήρωες της Disney έχουν μεγάλη απήχηση σε μικρούς και μεγάλους. Όσο για την διακόσμηση…Δημιουργείστε ένα σκηνικό από χαρτόνια ανάλογα με το θέμα και κολλήστε τα στον τοίχο. Αν θα έχετε μπουφέ είναι τέλειο και τα κεράσματα να είναι μέσα στο θέμα.

Και αν όλα αυτά σας ακούγονται πολύ παιδικά και θέλετε κάτι πιο κοντά στην ηλικία σας, ή ίσως κάτι πιο σοβαρό, πιο μυστήριο αλλά και πάλι ευφάνταστο….Ξέρω! Κάπου έχει πάει το μυαλό σας. Φυσικά ένα masquerade ball είναι μια λύση για ένα πετυχημένο πάρτι. Οι καλεσμένοι θα φοράνε μάσκες που θυμίσουν βενετσιάνικες, με περούκες ή χωρίς, με ωραία φορέματα και κοστούμια. Έτσι κανείς δεν θα σας πει ότι δεν είχε χρόνο να μασκαρευτεί γιατί είναι πανεύκολο. Στη διακόσμηση του σπιτιού τώρα χρειαζόμαστε μερικά λουλούδια, κάποιες μάσκες, υπόφως με κρυφούς φωτισμούς ή μόνο μερικά φωτιστικά αναμμένα. Αποχρώσεις του μοβ και του χρυσού να φοντράρουν πάνω σε σκούρες ή μαύρες επιφάνειες είναι ιδανικό.

Βάλτε λοιπόν την φαντασία σας να δουλέψει και διασκεδάστε το!