Τουλούμπες

Τουλούμπες

Υλικά

Για τη ζύμη

500 γρ.νερό

125 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

380 γρ. αλεύρι

μια πρέζα αλάτι

1 κ.σ ζάχαρη κρυσταλλική

20 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο

8 αυγά.

Για το σιρόπι

2 κιλά ζάχαρη κρυσταλλική

750 γρ. νερό

χυμό απο ενα λεμόνι

Εκτέλεση

Βράζουμε το σιρόπι για 2 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη ζύμη, βράζουμε το νερό,τη ζάχαρη και το αλάτι και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το σιμιγδάλι , ανακατεύοντας συνέχεια με γρήγορες κινήσεις. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο , συνεχίζοντας το ανακάτεμα για 3-4 λεπτά ακόμα.

Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και αδειάζουμε σε άλλο σκεύος. Όταν γίνει χλιαρό, προσθέτουμε το νισεστέ και ένα ένα τα αυγά , και το ζυμώνουμε καλά.

Αφήνουμε τη ζύμη μισή ώρα σκεπασμένη. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι (ή κάποιο άλλο βαθύ σκεύος). Γεμίζουμε ένα κορνέ με την ζύμη και ρίχνουμε κομμάτια στο καυτό λάδι, όχι πολύ κοντά το ένα στο άλλο. Τα τηγανίζουμε ανακατεύοντας προσεκτικά για 10-15 λεπτά περίπου.

Βγάζουμε τις τουλούμπες με μια τρυπητή κουτάλα και τις ρίχνουμε στο σιρόπι. Τις αφήνουμε για 5 λεπτά να σιροπιαστούν καλά και σερβίρουμε.