Πικάντικη τηγανιά για το τραπέζι της Tσικνοπέμπτης!

Πικάντικη τηγανιά για το τραπέζι της Tσικνοπέμπτης!

4-5 μερίδες

Υλικά

1 κιλό χοιρινή τηγανιά κομμένη σε μπουκιές

2 πράσινες πιπεριές κέρατα,κομμένες σε ροδέλες

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες

4 μανιτάρια πoρτομπέλο σε φέτες

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

2 κ.σ. πελτές τομάτας

1 ποτήρι κρασιού κρασί λευκό

2 κ.σ. βούτυρο

1 κ.σ. κέτσαπ

1κ.γ. μπούκοβο

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε το κρέας στο βούτυρο,μέχρι να πάρει χρώμα απ’όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές,τα μανιτάρια,το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 7-8 λεπτά περίπου.
  • Διαλύουμε τον πελτέ σ’ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με την κέτσαπ. Ανακατεύουμε καλά.
  • Σβήνουμε με κρασί.
  • Προσθέτουμε το μπούκοβο,την πάπρικα,αλάτι και πιπέρι.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε,μέχρι το κρέας να τραβήξει τα πολλά υγρά και να γίνει πηχτή η σάλτσα μας.
  • Σερβίρουμε την τηγανιά με ρύζι ή πουρέ πατάτας.