Θεϊκά Μπισκότα Σοκολάτας
Μου αρέσει να συνοδεύω τον καφέ ή το τσάι μου με μπισκότα,κατά προτίμηση σοκολάτας.
Σε αυτή τη συνταγή έχω προσθέσει και λίγα καρύδια ,έτσι για να γίνουν πιο τσαχπίνικα.
Θερμοκρασία 190 C
Χρόνος ψησίματος 8-10 λεπτά
Μερίδες 48
Υλικά
150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
165 γρ. καστανή ζάχαρη
230 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ βανίλια
1 αυγό
290 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ σόδα
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. χοντροκομμένα καρύδια
340 γρ. σταγόνες σοκολάτας η οποιαδήποτε σοκολάτα θέλετε χοντροκομμένη
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ ανακατεύετε στην μεσαία ταχύτητα με το εξάρτημα φτερό τις ζάχαρες ,το βούτυρο,την βανίλια και το αυγό. Σταματήστε τα ανακάτεμα μια φορά και καθαρίστε με μια σπάτουλα τα τοιχώματα του κάδου. Συνεχίστε το ανακάτεμα για 2 ακόμη λεπτά. Προσθέστε το αλεύρι ,τη σόδα και το αλάτι και ανακατέψτε ελαφρά (μπορείτε ακόμα και με το χέρι ,απλά να ενωθούν τα υλικά).Η ζύμη δε θα είναι πολύ μαλακή. Προσθέστε τα καρύδια και την σοκολάτα και ανακατέψτε.
Με δυο κουτάλια ή με το κουτάλι του παγωτού,φτιάξτε μπαλάκια όχι πολύ μεγάλα (θα απλώσει το μείγμα στο ταψί) και ψήστε σε φούρνο προθερμασμένο για 8-10 λεπτά. Τα μπισκότα είναι έτοιμα όταν αποκτήσουν ένα ελαφρύ καστανό χρώμα ,μην τα παραψήσετε.
Τα φυλάτε σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο έως μια εβδομάδα.