Χοιρινό με σέλινο και αρωματικά χόρτα βουνού

Χοιρινό με σέλινο και αρωματικά χόρτα βουνού

Δε θυμάμαι εορταστικό γεύμα μεγαλώνοντας με τους γονείς μου που να μην είχε αυτό το πιάτο.

Χοιρινό με σέλινο και αρωματικά χόρτα βουνού , καυκαλήθρες και μυρώνια

Υλικά

2 κιλά χοιρινό σε μερίδες

2 1/2 κιλά σέλινο

1 κιλό καυκαλήθρες-μυρώνια

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

ελαιόλαδο

αλατι

πιπέρι

Για το αυγολέμονο

2 ασπράδια

2 κρόκους

χυμό απο 2-3 λεμόνια

5-6 κ.σ ζωμό απο το κρέας

Εκτέλεση

  • Πλένετε  πολύ καλά το σέλινο και το κόβετε στα 3.Το βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέσα στους χυμούς του σε κατσαρόλα δίχως νερό.Όταν μαλακώσει το σουρώνετε.
  • Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια (φρέσκο-ξερό) και όταν γίνουν διάφανα προσθέτετε το κρέας
  • Όταν το κρέας ροδίσει καλά προσθέτετε το σέλινο, τις καυκαλήθρες ,τα μυρώνια (καλό πλύσιμο πρίν) το νερό, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε το βράσιμο για 45′ ακόμη μέχρι να σωθεί η σάλτσα του φαγητού και να μείνει λίγος ζωμός.

Ετοιμάζετε το αυγολέμονο.

  • Χτυπάτε τα ασπράδια με πιρούνι η σύρμα καλά σε μαρέγκα.
  • Προσθέτετε τούς κρόκους και συνεχίζετε το χτύπημα.
  • Προσθέτετε το χυμό από τα λεμόνια και χτυπάτε καλά μέχρι να αφρατέψει.
  • Ρίχνετε κουταλιά- κουταλιά ζωμό απο το φαγητό και τέλος ρίχνετε το αυγολέμονο στη κατσαρόλα. Ανακινείστε τη κατσαρόλα με τα χέρια για να παει το αυγολέμονο παντού.Την αφήνετε σε κλειστή φωτιά για λίγα λεπτά και σερβίρετε.