Γιατί να βάλω το Pilates ανάμεσα στους στόχους για την νέα χρονιά;

Γιατί να βάλω το Pilates ανάμεσα στους στόχους για την νέα χρονιά;

Νέο έτος, νέος μήνας, νέα αρχή, νέοι στόχοι!

Το εορταστικό κλίμα των ημερών είναι πλέον πίσω μας αλλά ο Ιανουάριος εξακολουθεί να αποτελεί εκείνη την στιγμή του χρόνου που οι περισσότεροι από εμάς θέτουμε καινούργιους στόχους και δίνουμε υποσχέσεις στον εαυτό μας  σχετικά με το ξεκίνημα διαφόρων πραγμάτων που έχουν ως αποτέλεσμα την βελτίωση της νοητικής και φυσικής μας υγείας.

Το να αρχίσουμε κάποια μορφή εκγύμνασης, το να προσέχουμε την διατροφή μας, το να βρούμε τρόπους να διαχειριζόμαστε το άγχος κ.α. είναι οι σύνηθες στόχοι για την νέα χρονιά.

Συχνά αυτοί οι στόχοι είναι υπέρμετρα φιλόδοξοι με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να  κρατήσουμε την απόφαση μας για μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να γίνει τρόπος ζωής.

Μικρά σταθερά βήματα και θετικές αλλαγές  όπως το ξεκίνημα μιας νέας μορφής άσκησης όπως το Pilates είναι μία καλή αρχή!

Αν έχεις θέσει ως στόχο την βελτίωση της φυσικής σου κατάστασης, να μειώσεις ή ακόμα και να εξαλείψεις πόνους που σχετίζονται με την κακή στάση του σώματος σου, να δυναμώσεις τους μύες του κέντρου ώστε να στηρίξεις την μέση σου ή απλά να χτίσεις ένα όμορφο και δυνατό σώμα τότε το Pilates θα σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου!

Καθώς το μάθημα είναι εξελικτικό και το ασκησιολόγιο της μεθόδου είναι τεράστιο όλο αυτό θα γίνει χωρίς να βαριέσαι.

Κάποια από σημαντικότερα οφέλη της μεθόδου είναι τα εξής:

  • Έλεγχος του σώματος μέσω της ενεργοποίησης των μυών που αποτελούν το κέντρο μας.
  • Βελτίωση της στάσης του σώματος.
  • Εξισορρόπηση ανάμεσα στην ευλυγισία και την δύναμη του σώματος.
  • Επίγνωση και σύνδεση μυαλού- σώματος- αναπνοής.
  • Εκγύμναση με ασφάλεια.
  • Εξατομίκευση της μεθόδου ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασκούμενου.
  • Βελτίωση των διαφόρων πόνων του σώματος.
  • Ευεξία.

Ένα εξειδικευμένο στούντιο Pilates το οποίο δουλεύει σύμφωνα με τις αρχές του Joseph Pilates και έχει ολιγομελή τμήματα ώστε να μπορεί να προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες ακόμα και μέσα σε ένα γκρουπ, είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις ώστε να έχεις κίνητρο για να συνεχίσεις και να πετύχεις τους στόχους σου πάντα με ασφάλεια και σεβασμό στα όρια και τις ανάγκες του σώματος σου.

Καλή επιτυχία!