Το παρακάνατε στις γιορτές;;; ώρα για αποτοξίνωση!

Το παρακάνατε στις γιορτές;;; ώρα για αποτοξίνωση!

Αν κάτι στο σώμα μας υποφέρει αυτές τις  μέρες είναι το συκώτι μας! Οι γιορτές είναι άμεσα συνδεδεμένες με ποτό , κρέας και γλυκό! Το όργανο λοιπόν που φροντίζει να μεταβολίσει και να αποβάλει κάθε τοξίνη από τον οργανισμό μας είναι το ήπαρ. Κάντε του φέτος τις γιορτές ένα δώρο! Ένα δώρο με περίεργο όνομα αλλά χιλιάδες οφέλη : Γαϊδουράγκαθο!

Το γαϊδουράγκαθο είναι ένα πανέμορφο άγριο λουλούδι που υπόσχεται να κάνει το σώμα σας να αποτοξινωθεί και το συκώτι σας πραγματικά να ξεκουραστεί!

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπευτική, το γαϊδουράγκαθο είναι το κύριο γιατρικό που χρησιμοποιείται στη προστασία του συκωτιού από λοιμώξεις, κατανάλωση αλκοόλ ή χημειοθεραπείες. Μπορεί να βοηθήσει στο να περιοριστούν οι βλάβες στο συκώτι αλλά και στην ανανέωση των κυττάρων του. Παράλληλα πρόσφατα ανακαλύφθηκε η αντικαρκινική, η νευροπροστατευτική αλλά και η καρδιοπροστατευτική του δράση λόγο της μείωση της χοληστερόλης που προκαλεί.

Και πως λοιπόν το καταναλώνουμε;;;

Αν και το γαϊδουράγκαθο τρώγεται κιόλας αν είναι πολύ νέο το φυτό τα φύλλα του σαν σπανάκι και οι μίσχοι του ξεφλουδισμένοι σαν σπαράγγια εγώ θα εστιάσω στους σπόρους του. Φτιάξτε ένα ρόφημα λοιπόν που είναι σωτήριο για τον οργανισμό σας!

Βάλτε σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό 1 κ.γ. σπόρους και καταναλώστε περίπου 3 φλ την ημέρα!

Ένα η γεύση του δεν σας καλύπτει προσθέστε αρώματα από άλλα αντιοξειδωτικά μπαχαρικά όπως η κανέλα ή το γαρύφαλλο ή μοσχοκάρυδο ώστε να του δώσετε μια πιο χειμερινή και όμορφη γεύση!

Ενισχύστε τον οργανισμό σας με φυσικά συστατικά και απολαύστε τα οφέλη του τώρα που το σώμα σας το έχει ανάγκη!