Βάλτε σε μια τάξη την ζωή σας ξεκινώντας από το σπίτι σας!

Βάλτε σε μια τάξη την ζωή σας ξεκινώντας από το σπίτι σας!

Νέα χρονιά, νέοι στόχοι, νέα όνειρα…Όλοι ξέρουμε πως όλα μπορούν να γίνουν αρκεί να έχουμε κάνει πρώτα έναν σωστό προγραμματισμό. Είναι η περίοδος που προσπαθούμε να βάλουμε σε μια τάξη την ζωή μας και τις προτεραιότητες μας, ώστε να αποφύγουμε τα λάθη της προηγούμενης χρονιάς. Μια συμβουλή, που θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να σκεφτείτε ψύχραιμα…ξεκινήστε από την οργάνωση του σπιτιού.

Ο χειμώνας είναι ιδανική περίοδος για να οργανώσουμε το σπίτι μας, μιας και περνάμε περισσότερο χρόνο σ’ αυτό. Ένα τακτοποιημένο και οργανωμένο σπίτι, θα μας βοηθήσει να εξοικονομήσουμε χρόνο, χώρο και να έχουμε καλύτερη διάθεση και ψυχολογία. Αφιερώστε λοιπόν ένα σαββατοκύριακο και ξενοιάστε για τον υπόλοιπο χειμώνα. Μια απόφαση είναι…

Υπνοδωμάτιο

Ξεκινήστε από το υπνοδωμάτιο. Ανοίξτε την ντουλάπα σας και βγάλτε όλα τα ρούχα έξω. Διαλέξτε ποια από τα ρούχα σας δεν φοράτε εδώ και χρόνια (σίγουρα θα υπάρχουν κάποια κομμάτια) και χαρίστε τα σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα.  Στην συνέχεια ομαδοποιήστε τα ανά κατηγορία και ανά χρώμα. Θα σας διευκολύνει πολύ στην επιλογή του τι να επιλέξετε να βάλετε αύριο. Χρησιμοποιήστε υφασμάτινα κουτιά αποθήκευσης για τα πάνω ράφια. Έτσι δεν θα χρειάζεται να ‘ρίχνετε’ όλη την ντουλάπα για να κατεβάσετε κάτι από ψηλά.  Μικρά χάρτινα ή υφασμάτινα διαχωριστικά θηκάκια, θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε τα συρτάρια με τα εσώρουχα. Όσον αφορά τα παπούτσια, αν δεν έχετε ήδη μια παπουτσοθήκη μπορείτε να φτιάξετε είτε με παλιά καφάσια ή οποιοδήποτε κουτί που μπορείτε να το τυλίξετε.

Σαλόνι

Το σαλόνι είναι ο χώρος που χαλαρώνουμε αλλά και που υποδεχόμαστε τους επισκέπτες μας. Για αυτό πρέπει να είναι πάντα καθαρό και τακτοποιημένο. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να επιλέξετε ένα καναπές ή σκαμπό με αποθηκευτικό χώρο που θα «κρύψει» ότι δεν θέλετε να φαίνεται στο καθιστικό. Μια πολύ καλή ιδέα για αποθηκευτικό χώρο στο καθιστικό που θα δώσει μια ρουστίκ και vintage διάθεση στο χώρο σας είναι ένα μπαούλο.

Κουζίνα

Ας περάσουμε τώρα στο κυρίως θέμα. Είμαι σίγουρος ότι τα ντουλάπια της κουζίνας χρειάζονται συχνά τακτοποίηση και καθάρισμα. Ο τρόπος για να γίνει αυτή η διαδικασία πιο εύκολη και ίσως και αχρείαστη είναι η ομαδοποίηση. Επιλέξτε ανοιχτά κουτιά και χωρίστε κατηγορίες. Κάθε αντικείμενο θα έχει πλέον την θέση του. Χρησιμοποιείστε βάζα και τοποθετήστε μέσα όλα τα ζυμαρικά, μπαχαρικά, ζάχαρες, καφέδες, κλπ. Γράψτε απ’ έξω σε ένα καρτελάκι τι περιλαμβάνει το καθένα ώστε να μην τα μπερδεύετε. Η ομοιομορφία θα σας δώσει το αποτέλεσμα που ζητάτε.

Μπάνιο

Στο μπάνιο συνήθως έχουμε κάποιο ντουλάπι, όπου μέσα επικρατεί πανικός. Βάλτε διαχωριστικά στα συρτάρια σας και χρησιμοποιείστε κουτιά στο ντουλάπι ώστε να εξοικονομήσετε περισσότερο ύψος τοποθετώντας το ένα κουτί πάνω στο άλλο.  Σε περίπτωση που δεν σας φτάνει ο χώρος στο ντουλάπι, υφασμάτινες ραφιέρες που αναρτώνται από το ταβάνι είναι μια οικονομική και εύχρηστη λύση για τις πετσέτες και όχι μόνο.