Χριστουγεννιάτικο πάρτυ; Να ο οδηγός επιβίωσης για…οικοδεσπότες!

Χριστουγεννιάτικο πάρτυ; Να ο οδηγός επιβίωσης για…οικοδεσπότες!

Οι ρυθμοί της ζωής μας έχουν γίνει, τα τελευταία χρόνια, πάρα πολύ έντονοι και σε συνδυασμό με το καθημερινό μας άγχος να τα προλάβουμε όλα είναι λογικό να… ξεχνάμε! Και επειδή σίγουρα μέσα στις γιορτές, όλο και κάποιο παρτάκι θα έχετε κανονίσει στο σπίτι σας για τους καλούς σας φίλους, εμείς σας φτιάχνουμε μια λίστα με τα ψώνια της τελευταίας στιγμής που θα πρέπει να κάνετε, ώστε να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων και σας χαλάσει το κέφι!

Αρχικά, αποφασίστε τι φαγητά θα ετοιμάσετε για τους καλεσμένους σας και κάντε (εσείς αυτή τη φορά) τη λίστα με τα υλικά που θα χρειαστείτε. Επειδή, όμως, μπορεί να σας προκύψουν κάποιοι καλεσμένοι που δεν τους είχατε υπολογίσει, φροντίστε να έχετε στη διάθεσή σας κάποια επιπλέον τρόφιμα που θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση, χωρίς ιδιαίτερο κόπο και μέσα σε λίγο χρόνο. Και αυτά δεν είναι άλλα από τα κατεψυγμένα προϊόντα (τυροπιτάκια, πιτσάκια και ό, τι άλλο εσείς και οι φίλοι σας προτιμάτε). Έτσι, στην περίπτωση που κάποιος από τους καλεσμένους σας εμφανιστεί στο σπίτι σας μαζί με… απρόοπτη παρέα, μην πανικοβληθείτε! Βάλτε στο φούρνο σας ό, τι καλό έχετε φροντίσει να υπάρχει στην κατάψυξή σας και με αυτόν τον τρόπο, ούτε εσείς θα κουραστείτε ιδιαίτερα, ούτε θα μείνει κάποιος από την παρέα νηστικός.

Φυσικά, φροντίστε κάτι ανάλογο και για τα ποτά που θα έχετε στη διάθεσή σας. Το κρασί, είναι πιθανό πως θα έχει την τιμητική του, αλλά εξοπλιστείτε, καλού-κακού, και με άλλα είδη ποτών, όπως μπύρες, αναψυκτικά και διάφορα οινοπνευματώδη. Μην ξεχάσετε να αγοράσετε το κατεξοχήν ποτό των Χριστουγέννων, τη σαμπάνια! Ειδικά, αν έχετε κανονίσει την παρεΐστικη συνάντησή σας για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η παρουσία του αφρώδη οίνου είναι απαραίτητη (και υπάρχουν στην αγορά δεκάδες ετικέτες με χαμηλές τιμές)! Επίσης, φροντίστε να έχετε βάλει στην κατάψυξή πολλά παγάκια, ώστε να μην ξεμείνετε κατά τη διάρκεια του πάρτι.

Άλλο ένα προϊόν, που οι περισσότεροι ξεχνάμε να αγοράσουμε είναι τα «περιφερειακά» που ταιριάζουν απόλυτα με το ποτό. Πατατάκια, ξυροί καρποί, αγγουράκια μαζί με καρότα και αλμυρά μπισκοτάκια, θα ικανοποιήσουν τους φίλους σας και δεν θα πίνουν -όπως συνηθίζεται να λέμε- ξεροσφύρι.

Και επειδή πάρτι χωρίς γλυκό δε γίνεται, μην παραλείψετε να προμηθευτείτε! Ειδικά εκείνα που είναι συνδεδεμένα με τις γιορτές των Χριστουγέννων (μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες κ.α.) θα δώσουν μια ακόμη πιο εορταστική νότα στο τραπέζι σας. Αν δε, έχετε σκοπό, να κάνετε την αλλαγή του χρόνου παρέα με τους φίλους σας, αγοράστε τη Βασιλόπιτά σας.

Και αφού τελειώσαμε με όλα τα ψώνια που αφορούν το φαγοπότι σας, ας περάσουμε στη λίστα των δώρων! Μια πολύ όμορφη, συμβολική και οικονομική ιδέα είναι να αγοράσετε για τους φίλους-καλεσμένους σας γούρια για τη νέα χρονιά, ώστε να τους ευχηθείτε και εσείς με τη σειρά σας και με το δικό σας τρόπο, να έχουν ένα νέο, γεμάτο ευτυχία, υγεία και επιτυχίες έτος. Υπάρχουν πολλά είδη γουριών για όλες τις τσέπες και για όλα τα γούστα, οπότε ανάλογα και με τις προτιμήσεις των φίλων σας, έχετε τη δυνατότητα να τους ικανοποιήσετε όλους!

ΠΗΓΗ:www.koolnews.gr