Χαλούμι, φασολάκια χάντρες με μοσχαράκι, τάρτα σοκολάτα!

Χαλούμι, φασολάκια χάντρες με μοσχαράκι, τάρτα σοκολάτα!

ΧΑΛΟΥΜΙ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

 

2 μικρές κόκκινες πιπεριές τσίλι

2 πακέτα χαλούμι των 250γραμμ.

2 κουταλιές της σούπας λάδι

Χυμό από ½ λεμόνι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 

1. Πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές στην μέση, αφαιρούμε το κοτσάνι, τα σποράκια και τις ψιλοκόβουμε.

2. Αναμιγνύουμε σε ένα μπολάκι, 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένες πιπεριές, το λάδι και τον χυμό του λεμονιού.

3. Κόβουμε το χαλούμι καθέτως σε φέτες 1 εκατοστού.

4. Βάζουμε ένα τηγάνι-γκριλ να κάψει πολύ και ακουμπάμε τις φέτες του χαλουμιού.

5. Όταν δούμε απ’ το πλάι, ότι έχει ροδοκοκκινίσει , που σημαίνει ότι έχει κάνει κρούστα από κάτω, το γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά να ροδοκοκκινίσει.

6. Βγάζουμε το χαλούμι από το τηγάνι και το ακουμπάμε σε πιατελίτσα. Ανακατεύουμε για μια φορά ακόμα το μείγμα με τις πιπεριές και περιχύνουμε το χαλούμι.

7. Το συνοδεύουμε με ζεστές πιτούλες.

 

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΧΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ

 

450γραμμ. Φασόλια χάντρες κατεψυγμένα

½ φλιτζάνι λάδι

2 κρεμμύδια τριμμένα

2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες

1-1 ½ κιλό μοσχαράκι ελιά, κομμένο σε μεγάλες μπουκίτσες

½ φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί

½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 κουτιά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, των 250γραμμ., ή 500γραμμ. χυμό φρέσκιας ντομάτας

1 κουταλιά της σούπας, πολτό ντομάτας

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 κύβο κότας

Αλατάκι, πιπεράκι

Ζεστό νεράκι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 

3. Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρέας και τα φασόλια και τα τσιγαρίζουμε μέχρι το κρεατάκι, να αρχίσει να παίρνει χρώμα.

4. Το περιχύνουμε με το κρασάκι, το αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε την ντομάτα, τον πολτό της ντομάτας, τον μαϊντανό, την ζάχαρη, τον κύβο, αλατάκι, πιπεράκι και 3 φλιτζάνια, ζεστό νεράκι.

6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, για 1 ώρα περίπου, μέχρι να βράσει το κρέας και τα φασόλια.

7. Επειδή το φαγητό χυλώνει γρήγορα, να το κοιτάζετε που και που, να κουνάτε την κατσαρόλα και να προσθέτετε ζεστό νεράκι, αν νομίζετε ότι χρειάζεται.

8. Το σερβίρουμε ζεστό, με φρέσκο ψωμάκι και φετούλα!!!

 

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΚΑΝΑΣ

 

Για την βάση,

1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι

½ φλιτζάνι του τσαγιού κακάο

? κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ φλιτζάνι του τσαγιού + 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη

2 κρόκους

Βανίλια

Για την καραμέλα,

2 ? φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

? φλιτζάνι του τσαγιού γλυκόζη

? κουταλάκι του γλυκού αλάτι

6 κουταλιές της σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος

Βανίλια

Για την σοκολάτα γκανάς,

125γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα

½ φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος

1 ½ κουταλιά της σούπας λικέρ που σας αρέσει

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για την βάση,

 

Αυτή η ζύμη, αντικαθιστά το τρίμμα των μπισκότων με το λιωμένο βούτυρο, που συνηθίζουμε να βάζουμε σαν βάση, στα τσιζκέκ και τις τάρτες.

1. Ανάβουμε τον φούρνο στους 175ο C.

2. Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη.

3. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε χτυπώντας, την βανίλια και έναν-έναν τους κρόκους.

4. Προσθέτουμε ανακατεύοντας, σιγά-σιγά τα στεγνά υλικά, μέχρι να ενωθούν με το μείγμα του βουτύρου. Δεν θα έχει και τόσο ωραία εμφάνιση το μείγμα, αλλά αυτό δεν μας πειράζει.

5. Βάζουμε το μείγμα στην ταρτιέρα μας και το πιέζουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού, να κολλήσει στον πάτο και τα τοιχώματα της ταρτιέρας.

6. Τρυπάμε με ένα πιρούνι τη ζύμη σε πολλά σημεία και την βάζουμε στο ψυγείο, για 10 λεπτά.

7. Στην συνέχεια, την ψήνουμε για 15 λεπτά, την ξεφουρνίζουμε και την αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να κρυώσει τελείως.

Για την καραμέλα,

1. Βάζουμε την ζάχαρη με το αλάτι και την γλυκόζη σε μια κατσαρολίτσα σε μέτρια θερμοκρασία και την ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης.

2. Κάποια στιγμή θα ζαχαρώσει, αλλά μετά θα αρχίσει πάλι να λειώνει, να κάνει φουσκαλίτσες και να παίρνει το χρώμα και το άρωμα της καραμέλας.

3. Όταν γίνει καραμέλα, προσθέτουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε.

4. Αποσύρουμε την κατσαρολίτσα από την φωτιά και με πολύ μεγάλη προσοχή και με το πρόσωπο μας σε απόσταση, για να μη καούμε, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την βανίλια και τα ανακατεύουμε. Γεμίζουμε την τάρτα με την σάλτσα της καραμέλας και την βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, να σταθεροποιηθεί.

Για την σοκολάτα γκανάς,

1. Την σοκολάτα θα την φτιάξουμε, αφού περάσουν οι 3 ώρες που έχουμε την τάρτα στο ψυγείο.

2. Σπάμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την βάζουμε σε ένα μπολ.

3. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και την ζεσταίνουμε, χωρίς να προλάβει να κοχλάσει.

4. Περιχύνουμε τα κομμάτια της σοκολάτας με την ζεστή κρέμα, περιμένουμε για 1 λεπτό και μετά τα ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει όλο μαζί, ένα λείο μείγμα.

5. Βγάζουμε την τάρτα από το ψυγείο, της απλώνουμε την σοκολάτα και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο, για 4-5 ώρες, πριν την σερβίρουμε.

Κι ένα μυστικό :  Μπορούμε να βάλουμε στον πάτο της βάσης, πριν τη γεμίσουμε με την καραμέλα, 90γραμμ. καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα φουντούκια,ή ροδέλες μπανάνας, ή φετούλες μήλου, πασπαλισμένες με λίγη κανελίτσα.