Τραγανά φιλέτα γαλέου με ψητές πατάτες στα μικροκύματα

Τραγανά φιλέτα γαλέου με ψητές πατάτες στα μικροκύματα

Όσο γίνεται το ψάρι, εσείς θα ψήνετε τις πατάτες, για να κερδίσετε χρόνο.

ΤΡΑΓΑΝΑ ΦΙΛΕΤΑ ΓΑΛΕΟΥ

Το κάθε φιλέτο, μας δίνει 233 θερμίδες

Υλικά για 4 άτομα

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 σκελίδα σκόρδου λειωμένη

½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα light

4 φιλέτα γαλέου των 170γραμμ. περίπου

Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Ανάψτε το φούρνο στους 175ο C.

2. Σε ένα μικρό τηγάνι, βάλτε το βούτυρο να λειώσει σε μέτρια θερμοκρασία.

Ρίξτε το σκόρδο και ανακατέψτε το για λίγο, για να αρωματιστεί το βούτυρο. Προσθέστε τη φρυγανιά και ανακατέψτε τη μέχρι να απορροφήσει το βούτυρο και να πάρει ένα ξανθό σκούρο χρώμα. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξτε μέσα, το ξύσμα του λεμονιού και τον μαϊντανό. Ανακατέψτε τα και αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν.

3. Ανακατέψτε σε ένα μπολάκι τη μουστάρδα με τη μαγιονέζα.

Πλένετε το ψάρι, το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και το αλατίζετε.

4. Προετοιμάστε τη σχάρα του φούρνου σας, βάζοντας ένα αλουμινόχαρτο, μικρότερο από τη σχάρα, που το πιέζετε ελαφρώς, για να πάρει το σχήμα της σχάρας. Να κάνει δηλαδή αυλάκια για να τρέχουν τα υγρά του ψαριού, μέσα στο ταψί που θα έχετε κάτω από τη σχάρα.

5. Προετοιμάστε τα φιλέτα του γαλέου. Αλείψτε τα, με το μίγμα της μουστάρδας-μαγιονέζας. Καλύψτε το κάθε φιλέτο, με ? από το μίγμα της φρυγανιάς και πιέστε το να κολλήσει πάνω στο ψάρι.

6. Τοποθετήστε τα φιλέτα πάνω στο αλουμινόχαρτο και μεταφέρετε τη σχάρα με τα φιλέτα στο φούρνο. Ψήστε τα για 15 λεπτά περίπου. Δοκιμάστε τα με ένα πιρούνι, για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμα.

Εάν διαπιστώσετε ότι η φρυγανιά δεν είναι κριτσανιστή, ανάψτε λίγο το γκριλ παρακολουθώντας το, για να μη σας καεί. Θέλει περίπου 2-3 λεπτά.

Σερβίρετε τα φιλέτα με τις πατάτες, αμέσως.

ΨΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ

4 μέτριες πατάτες

2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη

½ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα

Αλάτι πιπέρι

½ φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο τυρί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Πλένετε καλά τις πατάτες, τις σκουπίζετε και τις τρυπάτε με ένα πιρούνι, σε πολλά σημεία.

2. Τις βάζετε σε ένα πιάτο και τις ψήνετε στα μικροκύματα στη μεγαλύτερη θερμοκρασία, για 12 λεπτά. Τρυπήστε τις μήπως θέλουν λίγο περισσότερο χρόνο.

3. Όταν είναι έτοιμες, κόψτε τις στη μέση, αδειάστε τη περισσότερη πατάτα σε ένα μπολ.

4. Ρίξτε στο μπολ τη μαργαρίνη, το γάλα, το αλατοπίπερο και το μισό τριμμένο τυρί.

5. Ανακατέψτε τα και λειώστε τα ταυτόχρονα με το πιρούνι, για να γίνουν κάπως σαν πουρές.

6. Γεμίστε πάλι τις πατάτες με το μίγμα, πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί και ξαναβάλτε τις στα μικροκύματα για 5 λεπτά, πριν τις σερβίρετε.

Ανθή Λαμπίρη