Τούρτα σεράνο: Σε προκαλούμε…να την μοιραστείς!

Τούρτα σεράνο: Σε προκαλούμε…να την μοιραστείς!

Για τη κρέμα Σεράνο

600γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα

1 κουτί γάλα εβαπορέ των 400γρ.

1 κουταλιά της σούπας κονιάκ

580ml κρέμα γάλακτος (1 συσκευασία των 330ml και 1 συσκευασία των 250ml)

3 βανίλιες σε φιαλίδια

Για το παντεσπάνι

Βάση τούρτας κακάο από το Super Market

Για το σιρόπι

 250ml νερό

150γρ. ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 1.    Βάζουμε τη σοκολάτα να λιώσει σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή θερμοκρασία.

2.    Παράλληλα, βάζουμε το γάλα σε ένα άλλο κατσαρολάκι να ζεσταθεί, σε χαμηλή θερμοκρασία,

3.    Όταν το γάλα αρχίσει να αχνίζει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τη σοκολάτα. Τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη λεπτή σπάτουλα, μέχρι να λειώσει τελείως η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

4.    Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κονιάκ, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ. Κατά διαστήματα, ανακατεύουμε τη σοκολάτα, μέχρι να κρυώσει.

5.    Χτυπάμε με το μιξεράκι μας τη κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέτουμε τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να στέκεται. (Δεν πρέπει να πήξει τόσο, όσο τη κάνουμε για να τη βάλουμε στο κορνέ προκειμένου να στολίσουμε μια τούρτα, πρέπει να είναι πιο αφράτη).

6.    Σε αυτό το σημείο, ρίχνουμε λίγο-λίγο τη σαντιγί στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά-απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν, μεταφέρουμε το μπολ στο ψυγείο και του ευχόμαστε, Καληνύχτα!

7.    Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και όταν πάρει βράση μετράμε 5 λεπτά, προσθέτουμε το κονιάκ, ανακατεύουμε, το αποσύρουμε από τη φωτιά, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε έτοιμο να μας περιμένει, μέχρι την επομένη.

Συναρμολόγιση:

1.   Ακουμπάμε τον πρώτο πάτο του παντεσπανιού στην πιατέλα μας και τον σιροπιάζουμε με τη βοήθεια, ενός κουταλιού της σούπας.

2.   Υπολογίζουμε με το μάτι την ποσότητα της σοκολάτας, ώστε να τη χωρίσουμε στα δυο. Την πρώτη μισή, τη χωρίζουμε πάλι στα δυο και το ½ το απλώνουμε στον πρώτο πάτο παντεσπανιού και την υπόλοιπη, την απλώνουμε στον δεύτερο πάτο, αφού τον σιροπιάσουμε.

3.   Στη συνέχεια, τοποθετούμε τον τρίτο πάτο, τον σιροπιάζουμε και καλύπτουμε όλη την τούρτα, με μια λεπτή στρώση σοκολάτας,

4.   Βάζουμε την υπόλοιπη σοκολάτα σε κορνέ και διακοσμούμε τη τούρτα, με τον κλασικό ριγέ τρόπο της Σεράνο,