Το είπα και θα το κάνω!

Το είπα και θα το κάνω!

Η αρχή του έτους είναι η τέλεια στιγμή για να χαράξετε την πορεία σας προς τα εμπρός και να προβληματιστείτε σχετικά με το ταξίδι του προηγούμενου έτους. Τώρα είναι η σωστή στιγμή για να ανανεώσετε τις… ξεχασμένες σας δεσμεύσεις και να αρχίσετε με νέα έργα την υλοποίηση των στόχων και των ονείρων σας.

Η συγγραφέας Kino MacGregor σας δίνει 6 πολύ απλές στην εφαρμμογή τους συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε αυτοπειθαρχία ώστε να τηρήσετε, αν όχι όλες, κάποιες από τις αποφάσεις που πήρατε.

Φέτος, η αρχή του νέου χρόνου έτυχε να συμπέσει με την αρχή μιας Νέας Σελήνης, η οποία χαρακτηρίζεται ως η σωστή στιγμή για να ρυθμίσετε τις επιθυμίες και τις προθέσεις σας για τη χρονιά που ανοίγεται μπροστά σας. Αξιοποιήστε τη δύναμη του νέου έτους και τη Νέα Σελήνη και φυτέψτε τους σπόρους για ένα επιτυχημένο 2014…

1. Ορίστε μικρούς και εφικτούς στόχους


Πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να θέτουν γιγαντιαίους στόχους για τον εαυτό τους, τόσο μακριά από τα δεδομένα τους που σχεδόν αναγκάζονται να αποτύχουν. Για παράδειγμα, αν δεν ασκείστε καθόλου δεν είναι μη ρεαλιστικό και άδικο να απαιτήσετε από τον εαυτό σας να μετατραπεί σε.. σούπερ γυμνασμένος μέσα σε ένα μήνα

Αν αντίθετα θέσετε μικρούς, ταπεινούς στόχους που δεν είναι πολύ μακριά από εκεί που βρίσκεστε σήμερα, θα είναι πιο πιθανό να πετύχετε. Στη συνέχεια, η επιτυχία που θα έχετε από την επίτευξη αυτού του μικρού στόχου θα οδηγήσει σε περισσότερη επιτυχία και θα ενισχύσει την θέλησή σας να διεκδικήσετε το όνειρο.

Η σταθερή συσσώρευση της προόδου θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία από ό, τι μπορείτε να φανταστείτε. Αν εργάζεστε για την οικοδόμηση μιας ρουτίνας φυσικής κατάστασης στην καθημερινή σας ζωή ξεκινήστε με τον στόχο να γυμνάζεστε για είκοσι λεπτά την ημέρα, τρεις φορές την εβδομάδα. Από τη στιγμή που θα το κατακτήσετε μπορείτε να σκεφτείτε την επέκτασή του σε περισσότερο χρόνο ή περισσότερες ημέρες την εβδομάδα.

Κρατήστε στο μυαλό σας ότι χρειάζεται να εργαστείτε για να κατακτήσετε οποιοδήποτε στόχο απαιτεί υπομονή, σκληρή δουλειά και αφοσίωση και τελικά θα δρέψετε τους καρπούς της εργασίας σας, οι οποίοι -πιστέψτε μας – θα σας προσφέρουν απίστευτη ικανοποίηση.

2. Παρακολουθήστε την πρόοδό σας


Αφιερώστε λίγη ώρα κάθε μέρα για να προβληματιστείτε σχετικά με την πρόοδό σας. Γράψτε τις αποφάσεις σας για το νέο έτος σας σε ένα stick στην επιφάνεια εργασίας σας και να ρίξτε μια ματιά κάθε μέρα. Κρατήστε ημερολόγιο είτε στο φορητό υπολογιστή σας ή στο συρτάρι του κομοδίνου σας και συμπληρώστε το στο τέλος της κάθε ημέρας. Σημειώστε τα θετικά και τα αρνητικά που έχετε κάνει ή όχι προς την κατεύθυνση των στόχων σας . Σημειώστε τα θετικά και τα αρνητικά συναισθήματα που αισθανθήκατε. Αυτό σας επιτρέπει να προβληματιστείτε σχετικά με την πρόοδό σας με ένα πραγματικό και ειλικρινή τρόπο.

3. Περιορίστε τις αποφάσεις σας σε 10


Μην κάνετε έναν τεράστιο κατάλογο με στόχους. Εάν έχετε πάρα πολλά στη λίστα σας το ενδιαφέρον σας θα διασπαστεί. Επιλέγοντας μόνο δέκα θα επικεντρωθείτε στο κυνήγι των προτεραιοτήτων σας και αυτό είναι σπουδαίο.

4. Δώστε έμφαση στην αίσθηση όχι στις δράσεις


Κάντε στον εαυτό σας αυτή την ερώτηση: πώς θα νιώθατε αν όλα τα όνειρα σας γίνονταν πραγματικότητα; Εστιάστε σε αυτό το συναίσθημα για μια στιγμή ώστε να το αφομοιώσετε στο σώμα και το μυαλό σας.

Ο λόγος που κάνουμε όνειρα είναι επειδή πιστεύουμε ότι η επίτευξη τους θα μας φέρει μια αίσθηση ολοκλήρωσης, ειρήνης, ανακούφισης, αγάπης ή οποιοδήποτε άλλο θετικό συναίσθημα. Εστιάζοντας στην αίσθηση των ονείρων που γίνονται πραγματικότητα θα προσελκύσετε καταστάσεις και εμπειρίες που θα σας οδηγήσουν προς την επίτευξη αυτού του στόχου. Θα αρχίσετε επίσης να προσαρμόζεστε στο θετικό συναίσθημα της επιτυχίας κάτι που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε πράγματα και καταστάσεις σχεδόν αμέσως.

5. Κάντε μόνο θετικές επιλογές


Εστιάστε σε αυτό που θα κάνετε, όχι σε ότι δεν θα κάνετε. Ό,τι κατευθύνει την προσοχή σας καθορίζει και τι θα ζήσετε. Συχνά η διατύπωση των στόχων μας ως αρνητικές επιλογές (για παράδειγμα «δεν θα ξαναπιώ αλκοόλ») επηρεάζουν περισσότερο από την ίδια την δραστηριότητα που επιδιώκουν να αλλάξουν. Αντί για αυτό επικεντρωθείτε στις θετικές δράσεις που θα υποκαταστήσουν τα αρνητικά στη ζωή σας ( π.χ. «θα πίνω χυμούς που είναι νόστιμοι, υγιεινοί και θρεπτικοί»).

6. Επιτρέψτε στο σύμπαν να συνωμοτήσει υπέρ σας!


Πιστέψτε μας, κατευθύνοντας τις κινήσεις σας με αυτόν τον τρόπο κυρίως σας βοηθά να ανιχνεύσετε ακριβώς πώς θα φτάσετε στους στόχους σας, ενώ επιτρέπει στο σύμπαν να… συνωμοτήσει ώστε να οδηγηθείτε με ένα απρόσμενο τρόπο στο σωστό δρόμο!

Σοφία Δεδεμάδη