Σαλάτα του Καίσαρα

Σαλάτα του Καίσαρα

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ

1 Γαλλική σαλάτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια με τα χέρια μας

Φλοίδες παρμεζάνας

Κρουτόν με σκόρδο, ή χωρίς σκόρδο

Έτοιμη σάλτσα από το Super Market, Caesar Salad dressing, ή ακόμα καλύτερα, να φτιάξουμε μια γρήγορη και απλή μόνες μας

Κοτόπουλο που συνηθίζεται σ’ αυτή την σαλάτα, δεν θα βάλουμε, για να μη μπερδέψουμε τις γεύσεις με τις ωραίες γαρίδες μας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για τα κρουτόν,

1. Κόβουμε φετούλες ψωμιού. Τις περιχύνουμε με λίγο λάδι και τις τρίβουμε με 1 σκελίδα σκόρδου. Τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και τις βάζουμε στο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα από την επάνω πλευρά. Τις γυρίζουμε και από την άλλη και όταν αρχίσουν να στεγνώνουν, τις πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και συνεχίζουμε να τις ψήνουμε, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

2. Τις ξεφουρνίζουμε, τις κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και τις προσθέτουμε στην σαλάτα, ή τις αφήνουμε όπως είναι και παραλείπουμε την μπαγκέτα.

Για την σάλτσα του Καίσαρα,

κουταλάκι του γλυκού αλάτι

κουταλάκι του γλυκού χοντροκομμένο φρεσκοκομμένο πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδου λειωμένες

2 φιλέτα αντσούγιας, ή 1 κουταλάκι του γλυκού, πάστα αντσούγιας από σωληνάριο

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

1 φλιτζάνι του τσαγιού έτοιμη μαγιονέζα

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού Worcestershire sauce

½ φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι, μέσα σε ένα μπολ. Με την ανάποδη ενός κουταλιού, λειώνουμε τις σκελίδες του σκόρδου, στα τοιχώματα του μπολ, μέχρι να γίνουν πάστα.

2. Στην συνέχεια, ρίχνουμε τις αντσούγιες και τις πολτοποιούμε και αυτές, με τον ίδιο τρόπο. Εάν έχουμε γουδί, τα πολτοποιούμε εκεί και μετά τα μεταφέρουμε στο μπολ.

3. Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, την μουστάρδα, την Worcestershire sauce, την μαγιονέζα και τα χτυπάμε όλα μαζί, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

4. Βάζουμε την σαλάτα στο μεγάλο μπολ μας, την περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, προσθέτουμε τα κρουτόν και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

5. Ξύνουμε πάνω από την σαλάτα φλοίδες παρμεζάνας και την σερβίρουμε.

Ανθή Λαμπίρη