Σαλάτα με μαριναρισμένο φιλέτο κοτόπουλου

Σαλάτα με μαριναρισμένο φιλέτο κοτόπουλου

Για το κοτόπουλο,

200γραμ. Φιλέτο κοτόπουλου

Για το μαρινάρισμα,

Χυμό από 1 λεμόνι

2 κουταλιές της σούπας λάδι

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Αλατάκι πιπεράκι

Για το ντρέσινγκ,

φλιτζάνι τσαγιού λάδι

2 κουταλιές της σούπας ξύδι

Χυμό από 1 λεμόνι

2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Αλατάκι πιπεράκι

Για τη σαλάτα,

2-3 καρδιές μαρούλι

1 αγγούρι

3 τομάτες (350γραμμ.) κομμένες σε κύβους

½ κρεμμύδι κομμένο σε λεπτά δαχτυλίδια

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ελιές

1 φλιτζάνι φέτα σε κομματάκια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Αναμιγνύουμε σε ένα γυάλινο μπολ, τα υλικά της μαρινάδας Τοποθετούμε τα φιλέτα, τα πασαλείβουμε καλά-καλά, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο, για 30 λεπτά έως 4 ώρες.

2. Βάζουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο σέικερ. Τα χτυπάμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.

3. Πλένουμε και κόβουμε τα μαρούλια σε λωρίδες, Κόβουμε τις ντομάτες, το αγγούρι, το κρεμμύδι, τις ελιές, μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Τα ανακατεύουμε και τοποθετούμε από πάνω τη φέτα. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο.

4.  Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετούμε τα φιλέτα. Τα ψήνουμε για 4-5 λεπτά, από τη κάθε πλευρά, ή όσο χρειάζεται για να ροδοκοκκινήσουν και να ασπρίσει το κρεατάκι τους μέχρι μέσα. Τα τοποθετούμε σε ένα ξύλο κοπής, τα αφήνουμε λίγο να ξεκουραστούν και τα κόβουμε σε φετούλες.

5. Βγάζουμε τη σαλάτα από το ψυγείο, χτυπάμε πάλι το ντρέσινγκ, ανοίγουμε λίγο το σέικερ  και περιχύνουμε τη σαλάτα, προσπαθώντας με το καπάκι να συγκρατήσουμε τα κομματάκια του σκόρδου. Την ανακατεύουμε, τοποθετούμε επάνω τις φέτες του κοτόπουλουλου και τη σερβίρουμε.

Ανθή Λαμπίρη