Μεζεδάκια! Σουδάκια με τυρί, Ρολά με καβούρι, Φρατζολίτσες τυριών.

Μεζεδάκια! Σουδάκια με τυρί, Ρολά με καβούρι, Φρατζολίτσες τυριών.

ΣΟΥΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ

1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι

4 αβγά

1 2/3 φλιτζάνια του τσαγιού τριμμένο τυρί, όπως Gruy?re, ή Gouda

2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 200ο C και καλύπτουμε το ταψί του φούρνου μας με λαδόκολλα.

2. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι να βράσουν.

3. Προσθέτουμε όλο το αλεύρι μαζί και το ανακατεύουμε γρήγορα, μέχρι να γίνει μια μπάλα.

4. Βάζουμε την ζύμη στο μίξερ, την χτυπάμε για λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και την μουστάρδα και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν με το υπόλοιπο μείγμα.

5. Παίρνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ζύμη και την ακουμπάμε στο ταψί. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη, βάζοντας το ένα βουναλάκι, σε απόσταση 5 εκατοστών περίπου από το άλλο.

6. Τα φουρνίζουμε για 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και τα σερβίρουμε ζεστά, ή και κρύα.

 

ΡΟΛΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ

5 μεγάλες τορτίγιες

Για την γέμιση,

200γραμμ. Philadelphia

1/3 φλιτζάνι του τσαγιού έτοιμη μαγιονέζα

2/3 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά

? φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι

2/3 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο τυρί, όπως cheddar, ή Provolone, ή μοτσαρέλα

1 κονσέρβα ψίχα καβουριού σε νερό

½  κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας

Πιπεράκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Χτυπάμε σε ένα μπολ με το μιξεράκι, το τυρί με την μαγιονέζα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αναμιγνύουμε καλά.

2. Απλώνουμε μια λεπτή στρώση του μείγματος, σε κάθε τορτίγια. Την τυλίγουμε σε ρολό, καλύπτουμε το ρολό με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 3 ώρες, ή ακόμα και όλο το βράδυ.

3. Κόβουμε το κάθε ρολό σε φετούλες και το στολίζουμε στην πιατέλα μας.

 

ΦΡΑΤΖΟΛΙΤΣΕΣ ΤΥΡΙΟΥ

1η πρόταση:

200γραμμ. Τυρί Philadelphia

2 φλιτζάνια του τσαγιού τριμμένο τυρί Gouda

φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένες και στραγγισμένες λιαστές ντομάτες από βαζάκι

κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

½ φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό

½ φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια

Κρακεράκια και μέλμπα τοστ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ, το Philadelphia με το Gouda. Προσθέτουμε το σχοινόπρασο, τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο και τα ανακατεύουμε καλά.

2. Μοιράζουμε το μείγμα σε δυο ίσες ποσότητες, το πλάθουμε σε φρατζολίτσες και κυλάμε την πρώτη στα ψιλοκομμένα καρύδια και την δεύτερη στο μαϊντανό.

3. Τις τυλίγουμε με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, ή και από την προηγούμενη.

4. Τις ακουμπάμε σε πιατέλα και τις συνοδεύουμε με κρακεράκια και μέλμπα τοστ.

 

Φρατζολίτσες με 3 τυριά,

2η πρόταση:

200γραμμ. τυρί Philadelphia

1 κουταλιά της σούπας Worcestershire sauce

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη

2 φλιτζάνια του τσαγιού τριμμένο τυρί, όπως cheddar, ή Provolone, ή μοτσαρέλα

½ φλιτζάνι του τσαγιού τρίμα μπλε τυριού, ή Gorgonzola

½ φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένες και στραγγισμένες πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι

φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια

1 μήλο κομμένο σε φέτες

Κρακεράκια και μέλμπα τοστ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Αναμιγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το Philadelphia, την Worcestershire sauce και την μουστάρδα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα τυριά, τις πιπεριές, το σχοινόπρασο και τα ανακατεύουμε καλά.

3. Μοιράζουμε το μείγμα σε δυο ίσες ποσότητες, το πλάθουμε σε φρατζολίτσες και τις κυλάμε στα καρύδια.

4. Τις καλύπτουμε με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, ή από την προηγούμενη.

5. Τις ακουμπάμε σε πιατέλα, τις στολίζουμε με φέτες μήλου και τις συνοδεύουμε με κρακεράκια και μέλμπα τοστ.

 

Ανθή Λαμπίρη