Rosti-ομελέτα χωρίς αυγά
Υλικά:
1 κιλό πατάτες
Αλάτι-πιπέρι
75 γραμμ. Κίτρινο τυρί τριμμένο (Gouda, ή Emmenhtal, ή Cheddar, ή Gruyere)
ή 75 γραμμ. φέτα τριμμένη(προαιρετικά)
100 γραμμ. μπέικον
3 αβγά(προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας εβαπορέ αδιάλυτο(προαιρετικά)
75 γραμμ. βούτυρο
Εκτέλεση:
1 Πλύνετε καλά και βράστε τις πατάτες με το φλούδι, μέχρι να κρατάνε λίγο.
2 Αφήστε τες να κρυώσουν, καθαρίστε τις και τρίψτε τις σε ένα μπολ με τον τρίφτη του κρεμμυδιού.
3 Κόψτε και τηγανίστε το μπέικον χωρίς βούτυρο. Ρίξτε το μέσα στις πατάτες.
4 Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι, το τυρί και ανακατέψτε τα.
5 Βάλτε σε ένα τηγάνι το βούτυρο να κάψει και ρίξτε το μίγμα μέσα.
6 Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το να ψηθεί, για περίπου 5-7 λεπτά. Εάν νομίζετε ότι δεν μπορείτε να το γυρίσετε με τη βοήθεια από ένα καπάκι κατσαρόλας, τότε, βάλτε το μαζί με το τηγάνι κάτω απ’ το γκριλ, για να πάρει χρώμα και από επάνω.
Σημ: Αυτό είναι ένα Ελβετικό πιάτο. Σε περίπτωση που θέλετε να το κάνετε Ελληνική ομελέτα με πατάτες, είναι πολύ εύκολο!
Στο στάδιο 4, θα αφαιρέσετε το κίτρινο τυρί και θα το αντικαταστήσετε με φέτα. Θα χτυπήσετε τα τρία αβγά με το γάλα, θα τα ανακατέψετε όλα μαζί και θα προχωρήσετε τη συνταγή.
Ανθή Λαμπίρη