Ψαρονέφρι με βελούδινη σάλτσα

Ψαρονέφρι με βελούδινη σάλτσα

Υλικά:

1/2κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε λεπτές ροδέλες

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

3 κουταλιές της σούπας λάδι

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη

1 ½ φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φετούλες

300ml μηλίτη (Εάν δεν βρείτε, αντικαταστήστε το με 100ml χυμό μήλου και 200ml λευκό κρασί)

Αλάτι-πιπέρι

4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

Ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση:

1. Ανακατέψτε το αλεύρι με το αλατοπίπερο και αλευρώστε το κρέας.

2. Βάλτε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί και τηγανίστε το ψαρονέφρι σε χαμηλή φωτιά για να ψηθεί μέχρι μέσα, για 4 λεπτά από τη κάθε πλευρά.

3. Βγάλτε το από το τηγάνι και ακουμπήστε το σε απορροφητικό χαρτί.

4. Ρίξτε μέσα στο τηγάνι το τριμμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια να τσιγαριστούν, μέχρι να μαλακώσουν.

5. Ρίξτε το αλεύρι που σας έχει περισσέψει και ανακατέψτε το για 1 λεπτό.

6. Ρίξτε σιγά-σιγά το μηλίτη ανακατεύοντας να μελώσει η σάλτσα..

7. Προσθέστε το τηγανισμένο ψαρονέφρι και τη κρέμα γάλακτος.

8. Αφήστε το 2-3 λεπτά στη φωτιά χωρίς να βράσει.

9. Βγάλτε το και πασπαλίστε το με το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ανθή Λαμπίρη