Πουρές πατάτας

Πουρές πατάτας

ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ


4-5 μεγάλες πατάτες

1 κουτί γάλα εβαπορέ

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Φρέσκο βούτυρο

Αλατάκι και πιπεράκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


1. Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια.

2. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε με νερό και τις πασπαλίζουμε με το 1 κουταλάκι αλάτι.

3. Τις βράζουμε, μέχρι να τρύπιουνται με το πιρούνι. Τις σουρώνουμε κρατώντας λίγο από το ζουμί τους στην άκρη και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

4. Προσθέτουμε κομματάκια βούτυρο και τις λειώνουμε με το ειδικό εργαλείο, ή τις περνάμε στον μήλο των λαχανικών.

5. Προσθέτουμε αδιάλυτο το γάλα εβαπορέ, αλατάκι, πιπεράκι και το ζουμί τους, τόσο όσο χρειάζεται, για να πάρουν ανακατεύοντας την εικόνα του πουρέ.

6. Αδειάζουμε τον πουρέ σε ένα μπολ και του ρίχνουμε από πάνω κομματάκια βούτυρο να αργολειώνει και φρεσκοκομμένο πιπέρι.

Σημ: Όσο αναμιγνύουμε τον πουρέ με το γάλα και τον ζωμό από τις πατάτες, μπορούμε να τον αρωματίσουμε, με ½ κουταλάκι σκόνη κρεμμυδιού, ή σκόρδου, ή ακόμα, να παραλείψουμε το επιπλέον αλάτι και να τον αναμείξουμε με ½ φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα.

Ανθή Λαμπίρη