Πώς να γίνετε πιο παραγωγικοί

Πώς να γίνετε πιο παραγωγικοί

Για να γίνουμε πιο χαρούμενοι και παραγωγικοί ιδού οι 12 καθημερινές συνήθειες τις οποίες πρέπει να εγκαταλείψουμε:

Το αυθόρμητο «ψάξιμο» στο διαδίκτυο: Μπορεί να χαθείτε ψάχνοντας στο διαδίκτυο γενικά. Καλό είναι να γράφετε σε χαρτί πρώτα τι θα αναζητήσετε και να το ψάξετε μετά.

Επικεντρωθείτε σε ένα καθήκον ανά κάθε στιγμή: Oι έρευνες έχουν καταδείξει ότι μόνο το 2% των ανθρώπων μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Γι’αυτό καλό είναι να επικεντρωθούμε σε ένα καθήκον τη φορά.

Μην τσεκάρετε κάθε τρεις και λίγο το μέιλ σας: Έρευνες δείχνουν ότι κάθε φορά που τσεκάρουμε το μέιλ μας χάνουμε 25 λεπτά από την εργασία μας. Καλό είναι να τσεκάρουμε το μέιλ μας μόνο 2-3 φορές τη μέρα.

Μην κάνετε ζαβολιές: Λέγεται ότι το να προσπαθούμε να κοροϊδέψουμε τους γύρω μας, κάνει κακό στην βελτίωση του εαυτού μας. Η επιβολή των στόχων μας, με τον σωστό τρόπο, στον εαυτό μας πρέπει να γίνει στοιχείο της ταυτότητάς μας.

Μην αφήνετε τις δουλειές για «αργότερα» μέσα στην ημέρα: Οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι αποδίδουμε καλύτερα τις πρωϊνές ώρες.

Μη συμμετέχετε σε πολλά meeting: Οι μη σημαντικές συναντήσεις επηρεάζουν την αποδοτικότητά μας. Ενδείκνυται ο περιορισμός των μη αναγκαίων συναντήσεων.

Μην κάθεστε όλη μέρα: Η καθιστική ζωή επηρεάζει την αποδοτικότητά μας. Καλό είναι να φροντίσουμε να περπατάμε 20-30 μίλια την εβδομάδα για καθαρή σκέψη.

Μην κλείνετε το ξυπνητήρι: Η μάχη με το ξυπνητήρι δείχνει αναποφασιστικότητα. Πρέπει να δεχόμαστε την ώρα που το έχουμε προγραμματίσει, γιατί δείχνει ισχυρό «θέλω».

Μη ξεχνάτε να αξιολογείτε και να βάζετε προτεραιότητες: Το να βάζουμε πολλούς στόχους μαζί είναι άκρως αντιπαραγωγικό. Οφείλουμε να ολοκληρώνουμε τα πιο σημαντικά και να αφήνουμε τα άλλα για μετά.

Στοπ στον εντατικό προγραμματισμό: Θεωρείται αποτυχία το να βάζουμε πολλές δράσεις στον προγραμματισμό μας οι οποίες είναι αδύνατες να επιτύχουμε. Οι ειδικοί προτείνουν να παίρνουμε αποφάσεις και να προγραμματίζουμε μόνο για τις επόμενες 5 ώρες μπροστά μας.

Στοπ στον κακό προγραμματισμό: Είναι καλύτερο να βρίσκετε εξ’αρχής τι θέλετε πραγματικά και να ακολουθείτε σχετικά βήματα παρά να παίρνετε αποφάσεις εν μέσω της δράσης που έχετε ξεκινήσει.

Μην παίρνετε το κινητό στο κρεβάτι: Οι συσκευές με οθόνη LED φαίνεται ότι επηρέαζουν άμεσα την ορμόνη μελατονίνη. Η ορμόνη καθορίζει τον υγιή, ήρεμο ύπνο μας, οπότε καλό ειναι να μην έχουμε τις τεχνολογικές συσκευές μας κοντά στο κρεβάτι το βράδυ.

 

Πηγή: Business Insider