Αν το σκυλάκι σας μιλούσε…

Αν το σκυλάκι σας μιλούσε…

Λέμε ότι τα αγαπάμε ! Όντως τα αγαπάμε! Μας δίνουν χαρά , ξεκούραση , γαλήνη !

Δεν θα αναφερθούμε στα οφέλη που αποκομίζουμε από τη σχέση μας με τα σκυλιά – είναι γνωστά. Ας διαβάσουμε όμως 20 πράγματα , 20 αλήθειες που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε όσοι αγαπάμε τα σκυλάκια . Αξίζει να αφιερώσετε 5 λεπτά από το χρόνο σας , είναι μαθήματα ζωής !

1. Μη με αγνοείς για πολύ. Θα ζήσω 10 – 15 χρόνια το πολύ . Μου φαίνεται μια αιωνιότητα όταν είσαι μακριά και στενοχωριέμαι όταν δεν ξέρω που είσαι.

2. Πάρε με μαζί σου σε νέα μέρη να γνωρίσω φιλικούς ανθρώπους και άλλα ζωάκια . Μπορεί αρχικά να φοβηθώ αλλά αυτές οι εμπειρίες θα μου αυξήσουν την αυτοπεποίθηση και θα με βοηθήσουν να μην φοβάμαι.

3. Μη με πετάξεις αν έρθει νέο μέλος στην οικογένεια. Είμαι κι εγώ μέλος της οικογένειας και θα το αγαπώ και θα τα προσέχω όσο και εσύ.

4. Μη θυμώνεις όταν πηδάω πάνω σου. Σε αγαπάω πολύ και ενθουσιάζομαι όταν σε βλέπω , αυτός είναι ο τρόπος μου να σου κάνω αγκαλιά.

5. Μάθε με νέα πράγματα. Χαίρομαι να σε κάνω χαρούμενο οπότε μάθε μου πράγματα που θα ήθελες να κάνω. Είναι καλή γυμναστική και με κάνουν να περνάω καλά .

6. Μην απογοητεύεσαι και με παρατήσεις. Δεν καταλαβαίνω τη γλώσσα σου αλλά κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να σε καταλάβω. Δώσε μου χρόνο να σε καταλάβω και να μάθω , το μόνο που θέλω είναι να σε κάνω χαρούμενο.

7. Μην εκτονώνεις το άγχος σου επάνω μου. Ακόμη και αν πήγε άσχημα η μέρα σου εγώ χαίρομαι που σε βλέπω και μπορώ να κάνω την υπόλοιπη μέρα σου καλύτερη.

8. Καθησύχασε με όταν φοβάμαι. Θέλω λίγη ώρα για να καταλάβω ότι κάτι νέο που συναντώ δεν θα μου κάνει κακό και πάντα με βοηθά να είσαι δίπλα μου.

9. Όση δουλειά και αν έχεις , αφιέρωσε μου λίγο ποιοτικό χρόνο. Είναι το μόνο που θέλω και κάθε λεπτό μετρά για μένα.

10. Μη με αφήνεις έξω όταν κάνει πολύ κρύο η πολλή ζέστη. Δεν έχω που να πάω για να ζεσταθώ η να δροσιστώ και δεν ξέρω τι να κάνω άμα βρεθώ σε δύσκολη κατάσταση.

11. Μην ξεχνάς μικρά πραγματάκια που με κάνουν υγιή και χαρούμενο. Όταν μεγαλώνουν τα νύχια μου πονώ όταν περπατάω, κινδυνεύει η υγεία μου όταν τα δόντια μου χαλάνε και νιώθω πιο ανάλαφρος όταν το τρίχωμά μου είναι χτενισμένο.

12. Δείξε μου εμπιστοσύνη. Εγώ σε εμπιστεύομαι απόλυτα. Σε παρακαλώ κάνε το ίδιο. Είσαι όλος ο κόσμος για μένα.

13. Μη μου κρατάς θυμό για πολύ. Έχεις τη δουλειά , τους φίλους , τη διασκέδαση σου. Εγώ έχω μόνο εσένα.

14. Μίλα μου. Δεν καταλαβαίνω τις λέξεις σου αλλά καταλαβαίνω τον τόνο της φωνής σου και τη γλώσσα του σώματός σου.

15. Να μου φέρεσαι με καλοσύνη. Όσο περισσότερο με αγαπάς , τόσο πιο ισχυρό είναι το δέσιμό μας.

16. Σε παρακαλώ , μη με χτυπάς. Αν έκανα κάτι λάθος , δεν το έκανα επίτηδες. Βοήθησε με να μάθω και να μην το ξανακάνω .

17. Όποτε κάνω κάτι καλό πες το μου. Δεν υπάρχει τίποτα που να με κάνει πιο ευτυχισμένο. Να είσαι σίγουρος πώς ότι σε κάνει ευτυχισμένο θα το ξανακάνω.. ξανά και ξανά..

18. Αν δεν είμαι ο εαυτός μου κάτι σημαίνει αυτό. Προτού με μαλώσεις γιατί νυστάζω , δείχνω βαρύς η βαριεστημένος , σκέψου μήπως κάτι δεν πάει καλά η κάτι με ενοχλεί. Μπορεί να είμαι άρρωστος , να πονάω η να γερνάω.

19. Φρόντισε με όταν γεράσω. Φρόντισέ με όπως με φρόντισες όταν ήμουν κουταβάκι. Μπορεί να μη είμαι τόσος χαριτωμένος η να μην έχω τόσο μαλακό τρίχωμα αλλά σε αγαπάω κάθε χρόνο και περισσότερο.

20. Μη με αφήσεις μόνο μου στο πιο δύσκολο ταξίδι. Ξέρω ότι είναι σκληρό για σένα αλλά μείνε μαζί μου μέχρι την τελευταία στιγμή. Όλα είναι πιο εύκολα και λιγότερο τρομακτικά όταν είσαι δίπλα μου. Να θυμάσαι ότι σε αγαπάω.