Πένες με αμύγδαλα

Πένες με αμύγδαλα

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

250γραμμ. πένες

1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκά ωμά αμύγδαλα

1 ? φλιτζάνι του τσαγιού ζωμό κότας

1 κουταλιά της σούπας λάδι

1 κουταλάκι του γλυκού λειωμένο σκόρδο

1 φιλέτο κοτόπουλου

1 φλιτζάνι σπαράγγια κομμένα σε 2 εκατοστά μήκος

½ φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος

Αλατάκι και φρεσκοκομμένο πιπέρι

Ξύσμα λεμονιού από ½ λεμόνι

? φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης

1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού με τον ζωμό τους στην άκρη.

2. Κόβουμε τα σπαράγγια, τα ζεματάμε για 1 λεπτό σε νερό που βράζει, τα σουρώνουμε και τα βυθίζουμε σε παγωμένο νερό, για να κρυώσουν ακαριαία. Τα ξανασουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

3. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια των 1.5Χ1.5 εκατοστά περίπου.

4. Διαλύουμε τον κύβο της κότας σε 1 ? φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό και το αδειάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το σκόρδο και το λάδι και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να πολτοποιηθούν.

5. Βάζουμε το μείγμα σε ένα τηγάνι να βράσει για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε τα κυβάκια του κοτόπουλου, τα σπαράγγια, την ψιλοκομμένη πιπεριά, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα του λεμονιού. Τα βράζουμε για 4-5 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να πήξει η σάλτσα. Την δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται.

6. Προσθέτουμε τις πένες, την τριμμένη παρμεζάνα, τον βασιλικό και τα ανακατεύουμε. Εάν τα θέλουμε πιο ζουμερά, ρίχνουμε λίγο από τον ζωμό των μακαρονιών, που έχουμε κρατήσει στην άκρη.

7. Τα πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα φρεσκοκομμένο πιπέρι και τα σερβίρουμε.

Ανθή Λαμπίρη