Παπούτσια… για πάντα!

Παπούτσια… για πάντα!

Έχετε αγοράσει ένα νέο ζευγάρι παπούτσια αλλά δεν τα φοράτε όσο συχνά θέλετε γιατί φοβάστε ότι… θα τα χαλάσετε. Δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε να τα κρατήσετε σε καλή κατάσταση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσετε μερικά μικρά και πολύ οικονομικά tips, ώστε να μπορέσετε να περπατήσετε πολλά χιλιόμετρα με το νέο σας ζευγάρι!

1. Τοποθετήστε καινούριες λαστιχένιες σόλες

Τα ακριβά παπούτσια είναι φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από δέρμα, ακόμα και οι σόλες τους. Ίσως να έχετε παρατηρήσει πως ακόμα και αν τα έχετε φορέσει μία φορά, το κάτω μέρος τους αρχίζει και χαλάει επικίνδυνα. Η λύση σε αυτό είναι οι λαστιχένιες σόλες. Οποιοσδήποτε υποδηματοποιός μπορεί να το κάνει, μέσα σε λίγα λεπτά. Επιπρόσθετα, είναι μια πολύ φτηνή λύση! Αν, επίσης, τα τακούνια τους είναι πολύ λεπτά, ζητήστε από τον τσαγκάρη να τα «ενισχύσει» με ένα ανθεκτικό heel-cap.

2. Eνυδατώστε τα!

Έχετε περιποιηθεί ποτέ το δέρμα των παπουτσιών σας; Αν όχι, τότε έφτασε η ώρα για να αρχίσετε να το κάνετε. Η ενυδατική για δέρματα κάνει το παπούτσι να φαίνεται σαν καινούριο, καθώς αποτρέπει τα σπασίματα και τα γυαλίζει! Πριν την χρησιμοποιήσετε, καθάρισε τα παπούτσια από τυχόν βρομιές και απλώστε μια μικρή ποσότητα από την κρέμα. Περιμένετε λίγα λεπτά και έπειτα σκουπίστε τα απαλά. Το δέρμα θα έχει απορροφήσει όσο χρειάζεται. Οι περισσότερες κρέμες ξεκινάνε από 10 ευρώ και μάλλον θα κρατήσουν για μια ολόκληρη ζωή.

3. Αποθηκεύστε τα σωστά!

Το σημείο που τοποθετείτε όλα σας τα παπούτσια επηρεάζει την αντοχή τους. Αν τα έχετε όλα μαζί στοιβαγμένα σε ένα μικρό μέρος, τότε μπορεί να προκληθούν εύκολα ζημιές, όπως γδαρσίματα, ξεθώριασμα κλπ. Αν μένετε σε μικρό σπίτι, καλό θα ήταν να μην κρατάτε όλα τα κουτιά των παπουτσιών σας, παρά μόνο όσα διατηρούν τα ακριβά σας παπούτσια ασφαλή και έχουν επίσης μεταξωτές σακούλες για να μην σκονίζονται (οι οποίες είναι ιδανικές για ταξίδια). Τα υπόλοιπα ζευγάρια, καλό θα ήταν να τα τοποθετείτε στο κάτω μέρος της ντουλάπας σας ή σε ένα ράφι.

Συμβουλές από το missbloom.gr