Λεμόνι το θαυματουργό!

Λεμόνι το θαυματουργό!

Τι μπορείτε να κάνετε με ένα λεμόνι; Πέρα από τη συνηθισμένη χρήση του στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, το λεμόνι μπορεί να αξιοποιηθεί σε χίλιες δυο άλλες «δουλειές»! Διαβάστε μερικές από αυτές, δοκιμάστε τις και σίγουρα… θα εκπλαγείτε από τη δράση του.

Εξαφανίστε τα άλατα

Οι φλούδες του λεμονιού «εξαφανίζουν» τα άλατα στο νεροχύτη, το νιπτήρα, τις βρύσες και όλες τις άλλες επιφάνειες που συναντιούνται με το νερό. Τρίψτε τα σημεία με μια στυμμένη λεμονόκουπα και έπειτα ξεπλύνετε με λίγο νερό.

Δώστε άρωμα στο σπίτι σας

Ξεφλουδίστε ένα λεμόνι ή περισσότερα σε ένα μπολ και αφήστε τα να δράσουν σαν φυσικό ποτ πουρί.

«Βγάλτε» τους λεκέδες

Εάν κάποιο ρούχο έχει λεκέ από μελάνι, ποτίστε το με χυμό λεμονιού, αφήστε το όλο το βράδυ και ξεπλύνετε το το πρωί. Αν δεν έχει καθαρίσει τελείως, επαναλάβετε την διαδικασία.

Καθαρίστε τα σκεύη σας

Φτιάξτε μια κρέμα, αναμειγνύοντας χυμό λεμονιού με αλάτι και τρίψτε με αυτήν τα χάλκινα σκεύη σας, για να τα καθαρίσετε από τις οξειδώσεις που έχουν. Ξεπλύνετε τα με καθαρό νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν καλά.

«Φρεσκάρετε» το ψυγείο σας

Το λεμόνι «απορροφά» τις μυρωδιές του ψυγείου. Ρίξτε λίγο χυμό λεμονιού σε βαμβάκι ή σε ένα σαπούνι και αφήστε το στο ψυγείο για αρκετές ώρες.

Γυαλίστε τα θαμπά αλουμίνια

Τρίψτε τα θαμπά αλουμινένια σκεύη με το εσωτερικό της φλούδας λεμονιού και καθαρίστε τα με ένα μαλακό πανί.

Απομακρύνετε τα έντομα

Δεν χρειάζεστε εντομοκτόνα για να ξεμπερδέψετε με τα οικιακά μυρμήγκια – ψεκάστε με χυμό λεμονιού τις γωνίες και τις πόρτες. Σκορπίστε επίσης λίγες φλούδες λεμονιού έξω από την είσοδο: τα μυρμήγκια θα καταλάβουν ότι είναι ανεπιθύμητα, όπως επίσης ψύλλοι και κατσαρίδες.

Πληροφορίες: www.ehow.com