Στάχτη η… πολύτιμη!

Στάχτη η… πολύτιμη!

Αν νομίζετε ότι η στάχτη που μένει στο τζάκι από το κάψιμο των ξύλων είναι… για πέταμα, τότε χρειάζετε να αναθεωρήστετε. Διαβάστε πώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στο σπίτι σας.

1. Φτιάξτε σπιτική αλυσίβα

Βράστε 2 με 3 κουταλάκια στάχτη σε 1 μπρίκι με νερό και μετά σουρώστε την με ένα φίλτρο του καφέ. Είναι το καλύτερο απορρυπαντικό γενικής χρήσης, καθαρίζει, λευκαίνει και απολυμαίνει ρούχα, πατώματα, τζάμια, ασημικά, πιάτα, σκουριές που έχουν ποτίσει στα μάρμαρα!

2. Αφαιρέστε δύσκολους λεκέδες

Αν θέλετε να φύγει γρήγορα ένας λεκές από τα ρούχα την στιγμή που έγινε, βάλτε πάνω του λίγη στάχτη και μετά από πέντε λεπτά, τρίψτε τοπικά με ψίχα ψωμιού.

3. Διώξτε τις άσχημες οσμές

Η στάχτη χρησιμοποιείται και για να διώξουμε τις άσχημες οσμές. Αν το ψυγείο σας δεν μυρίζει όμορφα, τοποθετήστε μέσα ένα πιάτο με καρβουνόσκονη (από ξυλοκάρβουνο) και ανανεώστε την μέχρι να φύγει κάθε μυρωδιά.

4. Δυναμώστε τα φυτά σας

Η στάχτη αποτελεί ιδανικό λίπασμα για τα φυτά που αγαπούν το ασβέστιο, όπως οι ντομάτες, τα αμπέλια, οι φασολιές, το σπανάκι, ο αρακάς, τα αβοκάντο, τα σκόρδα κ.α. Μπορείτε να προσθέσετε 1 / 4 φλιτζανιού σε κάθε λάκκο κατά τη φύτευση.

5. Απομακρύνετε τον σκόρο

Μπορείτε να ρίξετε λίγη στάχτη στα ρούχα και μετά να τα αποθηκεύσετε -όταν θα θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε, απλά τα τινάζετε. Μπορούν έτσι να μείνουν αρκετά χρόνια στη ντουλάπα, χωρίς να πάθουν τίποτα απολύτως.

Συμβουλές από το tospitakimou.gr