“Οργανώστε” την τσάντα σας και γλιτώστε το …χάος!

“Οργανώστε” την τσάντα σας και γλιτώστε το …χάος!

Σίγουρα δεν είστε η μόνη γυναίκα στον πλανήτη που μονίμως κάτι αναζητάτε… δια της αφής μέσα στην τσάντα σας – το οποίο όσο δεν βρίσκετε, τόσο περισσότερο αγχώνεστε και εκνευρίζεστε. Αλλά συνεχώς αναρωτιέστε: πώς γίνεται να αποφύγετε αυτήν την ταλαιπωρία αφού είστε αναγκασμένες να κουβαλάτε ένα σωρό, απαραίτητα πράγματα μαζί σας κάθε μέρα;

Η απάντηση βρίσκεται στην… οργάνωση. Γι αυτό, διαβάστε τις 5 συμβουλές που ακολουθούν προκειμένου να καταφέρετε να οργανώσετε την τσάντα σας και να βρίσκετε το καθετί που ψάχνετε μέσα σε αυτή σε χρόνο dt!

1. Προσπαθήστε να συνηθίσετε στην ιδέα ενός organizer, προκειμένου να σταματήσετε να γεμίζετε την τσάντα σας με χαρτάκια και κάρτες για τα ραντεβού και τις υποχρεώσεις σας. Σημειώστε τα τηλέφωνα που χρειάζεστε και τις δουλειές που πρέπει να κάνετε στις σελίδες του, για να γλιτώσετε και χρόνο και κόπο κάθε φορά που ψάχνετε να βρείτε κάτι.

2. Ομαδοποιήστε τα απαραίτητα μέσα σε μικρά νεσεσέρ. Προμηθευτείτε ένα νεσεσέρ στο οποίο θα βάλετε τα καλλυντικά που χρειάζεστε κατά τη διάρκεια της ημέρας – θα ήταν καλύτερο τα προϊόντα αυτά να είναι σε συσκευασίες ταξιδιού ώστε να μην σας «φορτώνουν» με έξτρα βάρος. Και σε ένα δεύτερο νεσεσέρ συγκεντρώστε τα αντικείμενα πρώτης ανάγκης που θέλετε να έχετε μαζί σας, όπως χαρτομάντηλα, σερβιέτες, ταμπόν, μαντηλάκια, καθρεφτάκι και απολυμαντικό χεριών.

3. Αγοράστε κρεμαστά μπρελόκ για να μην «χάνετε» τα κλειδιά σας. Στα καταστήματα με αξεσουάρ θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από κομψά μπρελόκ-πορτοφολάκια που έχουν τη δυνατότητα να κρεμαστούν από το χερούλι της τσάντας σας – έτσι και τα κλειδιά σας θα βρίσκετε πιο εύκολα, αλλά και θα έχετε πάνω πάνω ένα πορτοφολάκι με τα άκρως αναγκαία, για να έχετε εύκολη πρόσβαση.

4. Αν συνηθίζετε να παίρνετε μαζί σας καθημερινά έγγραφα, επιστολές, ή άλλου είδους χρήσιμα χαρτιά, τότε μπορείτε να πάρετε ένα φάκελο τύπου ακορντεόν και να τα τοποθετήσετε όλα εκεί, διατηρώντας τα έτσι και «ατσαλάκωτα».

5. Μην παραλείπετε να αδειάζετε τακτικά την τσάντα σας από το έξτρα βάρος. Τα κέρματα, για παράδειγμα που συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, «επιβαρύνουν» σημαντικά την τσάντα σας γι αυτό καλό θα ήταν να τα αδειάζετε σε ένα κουμπαρά στο σπίτι σας ή… να τα συγκεντρώνετε και να τα ανταλλάσετε με χαρτονομίσματα στο περίπτερο της γειτονιάς σας.

Μαρία Κόλλια

m.kollia@lampiri.gr