Μπράουνις με λίγες θερμίδες!

Μπράουνις με λίγες θερμίδες!

Απίστευτο και όμως αληθινό και πάνω από όλα… πεντανόστιμο. Αυτή είναι η υπέροχη σοκολατένια λιχουδιά χωρίς θερμίδες και βέβαια… χωρίς τύψεις!

Υλικά: για ένα ταψί (12 κομμάτια)

250γρ αλεύρι ολικής

200 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%

150 γρ κούπας καστανή ζάχαρη

2 αβγά

2½ κ.σ. άνθος αραβοσίτου 25g

60μλ βραστό νερό

½ κ.γλ. baking pouder

½ κ.γλ. μαγειρική σόδα

κ.γλ. αλάτι

½ κούπα άγλυκο κακάο

1 κ.γλ. βανιλίνη
Εκτέλεση:

1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις. Σε μια τετράγωνη φόρμα  για μπράουνις, με διαστάσεις 20x20cm, τοποθετούμε σταυρωτά δύο κομμάτια λαδόκολλας, αφήνοντας τις άκρες να προεξέχουν περιμετρικά για να μας διευκολύνουν στο ξεφορμάρισμα. Βουτυρώνουμε ελαφρά τη λαδόκολλα.

2.Στο multi αλέθουμε τη βρώμη, μέχρι να γίνει πούδρα. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζί την αλεσμένη βρώμη, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Σε διαφορετικό μπολ βάζουμε το κακάο και προσθέτουμε το βραστό νερό ενώ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Μόλις το μείγμα κρυώσει ελαφρά, προσθέτουμε το γιαούρτι, τη βανίλια και τους κρόκους. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το μείγμα των στεγνών υλικών και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα μόνο όσο χρειάζεται για να ενσωματωθούν στο μείγμα.

3.Σε ένα καθαρό μπολ ή στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρίσουν και να φουσκώσουν. Ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε τη ζάχαρη κουταλιά-κουταλιά, μέχρι η μαρέγκα να σφίξει, να γυαλίσει και να σχηματίσει κορυφές που να στέκονται.

4.Παίρνουμε περίπου το 1/3 της μαρέγκας και την ανακατεύουμε με το μείγμα των κρόκων με απαλές, κυκλικές κινήσεις. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύοντας με τον ίδιο τρόπο, την ενσωματώνουμε στο μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, για 25 με 26 λεπτά περίπου